avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ...

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, vizita la medic, verificari periodic ca sunt bine si nu le trebuie nimic, etc, iar eu i-am dat 25.000 de euro fara alte obligatii, decat cele sus mentionate, chiar platind tot ce facea dar eram multumit ca avea grija, sa-si cumpere o garsoniera. Am facut chitanta de mana cu datele personale, datata, cu 2 martori am specificat data restituirii.... si pentru ce i-am dat suma. Acum 3 ani, respectiv 2, mi-am pierdut ambii parinti si anul acesta se implinesc 7 ani cat am trecut in chitanta. Nu par semne ca ar avea banii, sau nu toti. Pot primi ceva si sa fac o alta chitanta pentru restul? Daca nu primesc nimic pot inscrie chitanta, nu stiu cum sa ma pronunt, sa il execut prin vanzarea casei? Sau sa o inscriu la cadastru, spun poate prostii. Rog sfaturi. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
biulian, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse,nu martorii sunt cheia procesului ci inscrisul si modul in care e formulat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va dea banii daca nu merge la notar..
faceti-va si alte probe. vorbiti pe whatsapp?
ce bani va da acum si ce termen vrea pt restul?
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
5000 acum si restul spune cate 5000 pe an. Si pe wapp ce discutie sa pot avea, nu este clara chitanta? Dupa cum scrie si dl. avocat Niculescu, am trecut numele ambilor, cine imprumuta si cine primeste, adresa, cnp, date c. i., am scris suma in cifre, litere, data pana la care trebuie restituita, am pus data semnarii, am scris si pentru ce a cerut-o imprumut pentru ca in acea zi a platit casa, si adresa casei cumparate cu banii mei integral, acum valoreaza cel putin dublu. Nu cred ca am omis ceva, poate doar la martori parca am trecut doar numele fara cnp/c. i., nu sunt sigur.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
biulian, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci abia poate returna 5 mii dupa 9 ani si acuma ca suntetm in criza , o sa poata da 5000 pe an ? ce optimist
daca era de buna credinta va contacta pana sa se implineasca termenul
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


biulian a scris:
31 aprilie 2020.

Bine că nu ați trecut 30 februarie!

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un bun imobil care a fost instrainat anterior unei terte persoane prin inscris sub semnatura privata Giulia71 Giulia71 Buna seara!Va solicit si eu ajutorul intr-o problema .Acum 1 an i-am imprumutat o suma de bani unei cunostinte ,imprumutul nu l-am facut la notariat ci l-am ... (vezi toată discuția)