avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransare fara acord
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransare fara acord

Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am construit o coloana de gaze naturale, folosita pentru a instala centrale de apartament si a ne debransa de la reteaua orasului. Conventional, proprietatea asupra conductei este impartita in doua, vecinul de la parter fiind proprietar asupra segmentului de conducta dintre bransamentul de la strada si plafonul parterului, iar al doilea vecin si cu mine detinem in coproprietatea restul conductei.
Acum, ma confrunt cu situatia urmatoare, descoperita intamplator: in ecuatie a mai aparut un al patrulea vecin (situat la etajul 1). Acesta a obtinut acordul vecinului de la parter, apoi, in baza acestuia, a depus documentatia la furnizorul de gaze, a obtinut avizul tehnic de racordare si s-a legat la conducta.
Din cate stiu, dosarul in baza caruia se obtine avizul de racordare ar trebui sa contina urmatoarele:
- acordul tuturor proprietarilor conductei (sau declaratie notariala prin care se promite despagubirea proprietarilor). Daca ce am aflat, vecinul de la 1 are doar 1 acord din 3 si nici vorba de declaratii.
- declaratie pe proprie raspundere cum ca documentele depuse sunt complete si corecte.
Vecinul in cauza este deschis la dialog, pentru a solutiona situatia, argumentul fiind ca a crezut are nevoie doar de acordul vecinului de la parter. Totusi, in cazul in care nu ajungem la un consens, care sunt pasii potriviti pentru a clarifica situatia?
(NB: atat eu, cat si al doilea proprietar, avem toata deschiderea pentru a permite accesul celorlalti vecini la conducta, in conditia unei despagubiri proportionale)
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 14:41, 12 August 2022
Recunosc ca nu am citit cu mare atentie acel ordin, eu ramanand ancorat in procedura pe care am urmat-o in 2017. Ce nu imi este clar in momentul de fata este raspunderea executantului. Conform ordinului, este in sarcina lui sa se verifice dosarul (adica existenta documentelor necesare), ceea ce inseamna ca responsabilitatea completitudinii dosarului ar cadea in sarcina beneficiarului. Ori executantul nu are posibilitatea sa verifice veridicitatea acestora (nu exista o baza de date a investitorilor de instalatii).
De ce nu faceti o reclamatie la ANRE, sa va indice ei vinovatul si solutia ?
Daca nu, mergeti in instanta, aia sigur va descilci itele.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
latka, utilizator
Am facut deja o reclamatie catre ANRE si astept raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare individuala la conducta de gaza- conditii managerul managerul Buna seara, sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Doresc sa investesc in racordarea apartamentului, la conducta de gaz a proprietarului ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)