avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fișa postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fișa postului

Ca și consilier al unei localități pot cere o copie a fișei postului al unui angajat din primărie, ori cursurile de perfecționare urmate?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:42, 22 Iulie 2022
Puteti face o interventie in sedinta de consiliu local si sa cereti prezentarea respectivei fise de post.
Organigrama primariei se aproba de catre consiliul local. In baza organigramei aprobate, se stabilesc fisele de post ale salaritatilor primariei.
Aș putea face o adresă în baza organigramei prin care să cer fișa postului? Precum și eventualele cursuri de perfecționare efectuate de către acel angajat?
Adresa o puteti face spre analiza in consiliul local. Prezentati dvs. interventia intr-o sedinta de plen a consiliului local.
Nu puteți. Fișa postului este anexă la dispoziția de numire în funcție și face parte din dosarul profesional al respectivului funcționar public. La fel și diplomele de la cursurile de perfecționare. Accesul la dosarul profesional se face conform: HG 432/2004:

Art. 12. - (1) La datele cu caracter personal şi profesional înscrise în dosarul profesional al funcţionarului public, atât la cele întocmite pe suport hârtie, cât şi la cele întocmite în format electronic, precum şi la datele funcţionarului public înscrise în registru au acces, în prezenţa conducătorului compartimentului de resurse umane sau a persoanei care are atribuţii cu privire la evidenţa personalului, şi pot obţine copii, extrase sau certificări ale acestor date, la solicitarea scrisă şi motivată, numai următoarele persoane şi autorităţi sau instituţii publice:
a) conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;
b) conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public sau, după caz, alt funcţionar public care are calitatea de evaluator al funcţionarului public;
c) persoanele împuternicite ale unor autorităţi sau instituţii publice cu atribuţii de control;
d) preşedintele şi/sau membrii comisiei de disciplină;
e) consilierii juridici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public titular al dosarului profesional, în situaţia în care autoritatea sau instituţia publică este parte într-un proces cu acesta, iar datele prezentate sunt relevante pentru soluţionarea cauzei;
f) funcţionarii publici din cadrul compartimentului de resurse umane care au atribuţii în acest sens;
g) instanţele judecătoreşti şi organele de cercetare penală".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! buna ziua. in urma cu cateva luni a avut loc o sedinta la care ... lavi05 lavi05 Buna ziua. In urma cu cateva luni a avut loc o sedinta la care au participat multi salariati. in aceasta sedinta au fost expuse detalii din dosarul meu ... (vezi toată discuția)
Fisa postului KINGA123 KINGA123 Buna Ziua, am o nelamurire privitoare la intocmirea fisei de post. Daca , in fisa postului a unei persoane figureaza ca atributie indeplinirea activitatii ... (vezi toată discuția)
Despre organigrama si statutul de functii in institutiile publice Anna63 Anna63 V-as ruga , daca se poate , sa imi spuneti care este baza legala de intocmire a organigramei intr-o primarie ,cine o intocmeste , cand se intocmeste , cine o ... (vezi toată discuția)