avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am gasit un certificat din 1996 cu actiuni la Peco ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am gasit un certificat din 1996 cu actiuni la Peco Brasov.

Am gasit un certificat din 1996 cu actiuni la Peco Brasov cu 88 de actiuni,acum ele apartin OMV Petrom.

Ce valoare au actiunile?

Se pot vinde?

In loc de 7098600 actiuni totale acum sunt in jur de 56 de miliarde,asta inseamna ca detin in jur de 70.000 de actiuni?
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 18 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizata legislatia pe acest subiect in sensul ce prevede aceasta cu privire la actiunile detinute la Peco Brasov dupa momentul preluarii acestora de catre OMV Petrom. Trebuie analizate conditiile preluarii actiunilor, demersurile care trebuiau efectuate de catre detinatorii de actiuni (daca se impunea efectuarea unor anumite demersuri), valoarea la care au fost preluate, ce s-a dispus pe viitor cu privire la acestea, care este statutul actual al vechiilor detinatori de actiuni, etc.

Este un subiect amplu si necesita o analiza specifica pentru a determina calitatea dumneavoastra de detinator actual al actiunilor si valoarea actiunilor.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Sunt valabile acele actiuni. Dar mai intai trebuie sa clarificati clar treaba cu "am gasit". Daca pur si simplu le-ati gasit pe strada, pe jos, dumneavoastra nu va puteti folosi deloc de ele.
Deci, daca cumva sunteti titularul, mergeti cu acel certificat de actionar direct la o societate de valori mobiliare din judetul dumneavoastra si va ajuta ei cu informatii si tot prin ei le puteti vinde.
Daca ati mostenit acel certificat de la parinti, trebuie mai intai sa aveti facuta succesiunea si certificatul de mostenitor de la notar in care sa apara ca dumneavoastra sunteti de la acea data proprietarul acelor actiuni, trebuie sa inregistrati si la depozitarul central aceasta schimbare de proprietar si apoi mergeti la acea societate de valori mobiliare.
SFAT! Sa stiti ca aceasta firma OMV Petrom este actualmente foarte buna si merita sa pastrati acele actiuni (dupa ce va rezolvati clar situatia cu dreptul de proprietate asupra lor), de pe urma acestor actiuni aveti de ridicat dividende destul de bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa Depozitarului central. Gasiti informatii aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am certificatul de acționar mostenit. Viorel Popa80678@gmail.com Viorel Popa80678@gmail.com Am certificatul de acționar la peco de cînd s-au dat cam 20 de ani cam atunci cred că am luat 60 de lei mai am unul al lui maică-mea care a decedat acuma ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificat de actionar vasile aurel vasile aurel Buna ziua ,am un certificat de actionar de la sc peco drobeta turnu severin ,unde as putea sa ma interesez de el avind 162 de actiuni cumparate de bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Certificat de acționar peco Ivan camelia 12 Ivan camelia 12 Bună ziua. Am un certificat de acționar Peco Timiș. Cum se poate valorifica? Sau cum se procedează firma fiind preluata de OMV Petrom? Mulțumesc! (vezi toată discuția)