avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare cu PV vecinatate, refuz de semnare de 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare cu PV vecinatate, refuz de semnare de 1 vecin

Buna ziua. Vreau sa inregistrez casa si terenul soacrei mele in cartea funciara. Suprafata este un patrulater neregulat. Suprafata masurata acum este mai mare decat suprafata din actul de proprietate intocmit in 1952. Mentionez ca in acel act erau doar doi parametri, o latime la strada si o lungime a terenului, din masuratorile actuale rezultand ca nu exista doua laturi egale. Dupa intocmirea schitei, am primit un PV de delimitare a vecinatatilor, prin care, sub semnatura, vecinii sa confirme ca nu sunt modificate hotarele in ultima perioada. Din 5 vecini, avem unul care refuza sa semneze, desi are carte funciara si intabulare, pentru care nu a solicitat refacerea vecinatatilor, dar refuza sa semneze acest Proces Verbal de vecinatate. Ce ar trebui sa intreprindem in continuare pentru rezolvarea situatiei? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: alm0nd0 , utilizator 20:06, 20 Iulie 2022
Bună ziua!

Din situația dumneavoastră nu reiese cu claritate dacă ați făcut convocarea vecinului și refuză să se prezinte pentru a-și da semnătura sau dacă și-a manifestat, după convocare, refuzul de a semna.

Pentru prima variantă, câtă vreme există dovezi de convocare, neprezentarea nu vă încurcă, pentru că o puteți suplini cu o declarație notarială.

Pentru varianta refuzului, situația este mai complicată, fiind motiv clar de respingere a cererii de emitere a documentației cadastrale pentru suprafața de teren actualizată.

În această situație, soluția este acțiunea în uzucapiune pentru suprafața neînscrisă în acte și, pe baza hotărârii judecătorești obținute, înscrierea ulterioară la cadastru.
Pentru moment e doar refuz, desi gardul este de peste 30 de ani si ceilalti 4 vecini au semnat si confirma realitatea hotarului. Eu am spus tuturor clar ca e diferenta de suprafata din masuratoare si sunt singurii care nu au vrut sa semneze.
Declaratia notariala cine trebuie sa o dea, nu tot vecinul care refuza sa semneze?
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
alm0nd0, utilizator
Nu. Declarația notarială o dă proprietarul, dar e pentru situația în care nu se prezintă vecinul la convocare, nu pentru situația în care refuză expres.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)
Cererea eliberare acord vecinatate trebuie semnata de ambii soti? iosif szasz iosif szasz Conform cerintelor din C.U. am depus catre Consiliul local(care imi este vecin-pasune comunala),cerere pentru eliberare acord autentificat al vecinilor si ... (vezi toată discuția)