avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu avocat

Buna ziua, v-as ruga sa imi spuneti care ar fi onorariul pt avocat in situatia in care solicit in instanta achitarea ajutorului de deces ( 5400 lei) pt tatal meu care a fost magistrat. Este in functie de suma sau e un pret fix?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Josephine2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Josephine2016 , utilizator 15:06, 21 Iulie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul pentru avocat se calculeaza in functie de anumite criterii prevazute in lege si statut.
Unul dintre criterii este reprezentat de obiectul actiunii.
In cazul dvs. trebuie analizat ce tip de actiune trebuie promovata in instanta.
Tocmai am precizat ca doresc sa solicit plata ajutorului de deces pentru tatal meu care a fost magistrat. Dumneavoastra stiti ce tip de actiune trebuie inițiat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Josephine2016, utilizator
Fata de cele precizate de dvs. exista cel putin doua tipuri de actiune ce pot fi promovate. Pentru fiecare in parte exista avantaje si dezavantaje care se pot extinde sau restrange in functie de anumite elemente, pe care dvs.cu siguranta le considerati detalii, dar in realitate, acestea sunt esentiale.

In functie de acestea, pornesc discutiile cu avocatul ce il veti alege.

Mai mult decat atat, trebuie sa stiti ca onorariul avocatului este confidential. Nu se discuta pe forumuri asemenea lucruri.

Dar, daca totusi sunteti interesat, va recomand sa studiati si Hotararea UNBR nr. 174/2021 cu privire la onorariile minimale, aici: [ link extern ]

Josephine2016 a scris:

Tocmai am precizat ca doresc sa solicit plata ajutorului de deces pentru tatal meu care a fost magistrat. Dumneavoastra stiti ce tip de actiune trebuie inițiat.

Va multumesc pentru sfatul de a citi Ghidul. Credeti ca m-as incadra cu solicitarea mea de 5400 lei la punctul 2.2 Actiuni si cereri evaluabile in bani
2.2.2 intre 5001 si 2500 lei - 5% din valoarea litigiului ?dar nu mai putin de 880 Lei?
Mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif onorariu: pensie de intretinere / incredintare minor alinn_a18 alinn_a18 Buna ziua..! Spuneti-mi va rog, cat m-ar ajunge onoraiul pentru actiunea unei pensii de intretinere si incredintarea minorului? Va multumesc..! (vezi toată discuția)
Tarif minim obligatoriu carraro carraro As dori să știu dacă angajez un avocat să mă reprezinte în apelul unui proces de partaj in urma unui divorț , daca exista un tarif minim obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare in 2012, ... Cristi311 Cristi311 Daca am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare in 2012, eliberandu ma in 2014 conditionat, ce trebuie sa fac pentru reabilitarea cazierului si cat ar ... (vezi toată discuția)