avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-a fost trimis un proces la curtea de apel spre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-a fost trimis un proces la curtea de apel spre rejudecare ...

Mi-a fost trimis un proces la curtea de apel spre rejudecare de catre inalta curte. Curtea de apel dupa ce le-am trimis si o Cerere de modificare precizare a cererii de chemare în judecată cerere adiţională pentru a adauga mai multi parati a decis ca nu e de competena lor si au trimis dosarul la tribunalul judetean. Vad ca a ajuns la ei dar pe site cand intru imi apare tot un singur parat. Intrebare: Au gresit iarasi sau cererea mea de modificare va fi solutionata mai tarziu la primul termen?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2022
utilizator16eu, utilizator
Conform codului de procedura civila, modificarea, precizarea, completarea actiunii se poate face numai pana la primul termen de judecata.
Trebuie sa analizati hotararea de casare, pentru a vedea despre ce este vorba.
Faptul ca apare pe sait un singur parat, nu are relevanta. Mergeti la arhiva si studiati dosarul: hotararea de casare si incheierile de sedinta.
Dosarul a fost judecat de alt complet deci e considerat nul ce s-a judecat pana acum. Eu vrreau sa stiu daca cererea mea de modificare va fi solutionata mai tarziu la primul termen sau trebuia sa imi apara acum noii parati?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Conform codului de procedura civila, modificarea, precizarea, completarea actiunii se poate face numai pana la primul termen de judecata.
Trebuie sa analizati hotararea de casare, pentru a vedea despre ce este vorba.
Faptul ca apare pe sait un singur parat, nu are relevanta. Mergeti la arhiva si studiati dosarul: hotararea de casare si incheierile de sedinta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2022
utilizator16eu, utilizator
Instanta se va pronunta cu privire la cererea prin care ati solicitat largirea cadrului procesual pasiv (chemarea in judecata si a altor persoane) la primul termen de judecata si abia dupa admiterea acestei cereri persoanele nou chemate in judecata au calitea de parati in dosar si pot figura pe site in aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta FRD FRD In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)