avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament ...

Testament
strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament unde scrie cate terenuri primeste fiecare copil si unde.
titlul de proprietate nu este pe numele strabunicilor, ci este pe numele copiilor (deci pe bunicul meu si pe cei 3 frati).
titlul de proprietate e din 1999, scrie cine sunt cei 4 proprietari si ca au fost dobandite terenurile prin mostenire; de partaj nu scrie nimic.
cei 4 copii sunt deja decedati (bunicul si cei 3 frati), a decedat si tatal meu, deci sunt mostenitorul bunicului meu.
noi daca vrem sa facem succesiunea trebuie sa facem partajul (cu copii fratilor) in functie de acest testament lasat de strabunici?
fiind un testament foarte vechi nu e facut la notar, e scris de mana.
problema e ca pe titlul de proprietare nu apar toate terenurile din testament, apar doar o parte din ele + alte terenuri ce nu apar in testament. copii fratilor insista ca vor sa faca partajul in functie de acest testament. dar e imposibil pentru ca nu au titlu de proprietare pentru toate terenurile din testament. testamentul nu este pentru ei ci era pentru parintii lor. mai e valabil acest document?

bunicul meu a mai avut un alt titlu de proprietare pentru alte terenuri (care se afla in vecinatatea terenurilor mostenite de la strabunici), unde el a fost singurul proprietar. terenurile au fost cumparate pt ca nu scrie nimic in titlu de prorietare de mostenire. noi am facut deja succesiunea pentru acest titlu de proprietate, a ramas doar titlul celalalt de proprietare unde apar si fratii lui.
ceilati mostenitori (copii fratilor) spun ca ar trebui sa dam de acolo pentru ei terenuri. dar ei nu au nicio treaba cu aceste terenuri, titlul de proprietare fiind doar pe numele bunicului. succesiunea e deja facuta. eu platest impozit pentru toate terenurile, inclusiv pentru terenurile fratilor bunicilor.

Alte discuții în legătură

Strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament scris ... simon1991 simon1991 Strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament scris de mana in 1954. Titlul de proprietate e din 1999 unde sunt trecuti cei 4 frati (bunicul si ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Procedura didu_didu didu_didu Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? ... (vezi toată discuția)