avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... UNDE ESTE DREPTUL MINORULUI DE 6 ANI ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

UNDE ESTE DREPTUL MINORULUI DE 6 ANI ?

Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la intoarcerea in Italia copilul vine reținut la frontieră intru-cât mama nu are semnătura tatălui ( nu a vrut sa-i dea semnătura ) . Menționez că si tatal locuieşte si are rezidența in Italia . Acum copilul este in România , lipsit de ambii părinți ( sunt amandoi in Italia ) stă cu bunica de pe mamă si plânge toată ziua că vrea sa se intoarcă la şcoală , in clasa intâi , in Italia . Unde este dreptul minorului ? Ce este urgent de făcut ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 16 Septembrie 2017
Ce scrie exact în hotarare?
Ma scuzați că la inceput nu am ințeles bine situația prietenei mele , iar acum in prezența ei vă pot explica realitatea . Prietena mea are sentință de divorț in România , copilul fiind incredințat ambilor părinți ci domiciliul la rezidența Mamei . In acelaşi timp a obținut altă sentință românească , unde se specifică , că minorul poate călători pe ruta Italia - România şi retur insoțit de mama sa , fără semnătura tatălui . Menționez că este in posesie de o altă sentință italiană definitivă , unde se dispune eliberarea paşaportului minorului ( era expirat ) de către mama fără semnătura tatălui , intru-cât acesta se opune . In luna August 2017 a plecat in România pentru a revedea rudele si a face un nou paşaport copilului . La oficiul paşapoarte li se comunică că paşaportul nu poate fi făcut fără semnătura tatălui . Copilul este născut şi crescut in Italia , in 11 Septembrie trebuia să inceapă clasa intâi , inscris si pregătit pentru scoală , dar lucrul cel mai important este că era programat de 2 ani de zile pentru o operație importantă oculistică . Mama s-a reântors in Italia pentru a vedea dacă poate rezolva cu avocata italiană intocmirea paşaportului prin consulat .In această situație ce este urgent de făcut ?
Mulțumim .
Cred ca va dati seamna ca hotararea obtinuta in OItalia nu ii e de folos pt eliberarea unui pasaport romanesc. Ori se puercede pt recunoasterea hotararii italiene, ori cereti pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului pt emiterea pasaportului, ori ii face pasaport italian pe baza hotararii pe care o are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minori parinti divortati ContSters59529 ContSters59529 Cum se poate face pasaportul unui minor in cazul parintilor divortati? Ca sa fiu mai explicita, cunosc o femeie tinara care lucreaza legal in Italia de peste ... (vezi toată discuția)
"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor Sari Czintos Sari Czintos Va rog,este vorba despre un minor,care dupa divortul parintilor a fost incredintat mamei.Ea lucreaza in strainatate.Intrebarea mea:este nevoie de ... (vezi toată discuția)