avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa si salariat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa si salariat

buna ziua
sunt angajata cu norma intreaga la un srl prin CIM; pot desfasura activitate independenta ca pfa in timpul liber?
Cel mai recent răspuns: Manuela Miron , utilizator 15:22, 29 Ianuarie 2010
Invers:
CAS = pensia
CASS = sanatatea

In rest, asa stiam si eu, ca PFA-urile au obligatia sa plateasca sanatatea, iar pensia este optionala la cei cu CIM in alta parte.
Stie cineva din ce an a devenit sanatatea obligatorie si pt. PFA-uri? La un moment dat nu era scris clar in lege ca ca este obligatoriu sa plateasca sanatatea si PFA-urile cu CIM la alta firma.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat si pfi drov drov Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele:- sunt angajat la o firma - vreau sa-mi deschid pfi sau ... (vezi toată discuția)
Pfa care are si carte de munca la un srl - plateste cas de 2 ori? Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Am aflat cu stupoare de 2 saptamani ca trebuia, in calitate de PFA, sa platesc CASS de la momentul inregistrarii ca PFA (deci acum platesc retroactiv, pe ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - angajat la firma x panalivia panalivia Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu elucidarea darilor ce am sa le virez statului: sunt angajata la firma X cu 8 ore si in acelasi timp am ... (vezi toată discuția)