avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun găsit am nevoie va rog de o îndrumare noi suntem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun găsit am nevoie va rog de o îndrumare noi suntem 4 frați ...

Bun găsit am nevoie va rog de o îndrumare

noi suntem 4 frați 2 băieți și 2 fete fetele suntem din prima căsătorie a tatălui și băieții din căsătoria a doua a tatălui care unul di băieți nu este al tatălui dar a fost recunoscut de tatăl meu

în fine tatăl meu și mama au avut un apartament la care mama a refuzat și nu a dorit partajul la divorț deoarece eu am rămas cu tata și mama a dorit ca acest apartament să-mi rămână mie făcând o convenție verbala cu tata

cu timpul când tatăl meu a întâlnit aceasta doamna câte ia recunoscut copilul ca fiind al lui și a mai făcut un băiat cu aceasta a uitat de promisiunea făcută mamei mele și a vândut acest apartament cumpărând mai apoi o casa cu banii

după acest apartament cu timpul a început sa se poarte foarte urat cu mine ma bătea foarte rău și foarte de și după ceva vreme mam dus la mama unde de altfel și aceasta era în alta căsătorie și evident ne aplica cam același tratament ca și tata și mie și surori mai mici

ma rog timpul a trecut eu mam căsătorit sora la fel iar ei au uitat de noi ca na au făcut alți copii cu alți parteneri noi eram în plus
eu ma tot duceam pana sa ma căsătoresc când la mama când la tata dar tot timpul eram aruncata ca un obiect nefolositor iar tata tot avea probleme cu concubina la acea vreme deoarece acesta nu dorea o cununie cu aceasta iar dansa vrea cununie sa aibă dreptul la casa și mai dorea ca tatăl meu sa facă acte la cei doi fii pe care îi avea cu tata ca noi sa nu avem dreptul la casa tatălui

țin sa menționez ca eu nu îl vizităm foarte des pe tata dar el decât oro avea probleme cu concubina venea la mine și îmi spunea ce probleme are
între timp satul de certuri a cedat și sa cununat cu doamna cu trecerea anilor sa îmbolnăvit de cancer iar atunci a si făcut un act de întretinere celor doi băieți în care specifica clar ca aceștia trebuia sa îi întrețină și pe el și pe soția acestuia

nici unul din ei nu la întreținut cel mare ia fost aproape adică cel recunoscut aproape ca locuia cu el ca de întreținut îl întreținea tata din pensia lui ca acesta nu muncea iar cel mic umbla prin străinătate cu mama sa după el fără sa îi pese de tatăl meu

acum întrebarea mea este pot deschide prin tribunal masa succesorala ?sau cum trebui sa acționăm eu și sora sa putem avea și noi drepturi la casa părintelui sau suntem excluse și de aici ? Va mulțumesc pentru răspuns și scuze pentru povestea aceasta lunga și încă cu cât am scurtato!
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi raspundeti symo75 symo75 Buna ziua.Sunem 4 frati,fiecare casatoriti cu copii la casele lor,mai putin sora cea mica care locuieste in casa mamei mele care este locuinta de stat.Acum 3-4 ... (vezi toată discuția)
Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat ... Gajsjsjjeke Gajsjsjjeke Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat cu o femeie cu care a făcut 2 copii 2 băieți ia când ia născut era cununat acum copii ... (vezi toată discuția)