avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Accidentul vascular suferit in timpul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Accidentul vascular suferit in timpul serviciului ...

Buna ziua,
Accidentul vascular suferit in timpul serviciului este considerat accident de munca sau boala profesionala?!
Daca persoana respectiva este navigator si accidentul vascular s-a produs la nava, in Italia( compania la care este angajat este tot italiana), cine ar trebui sa stabileasca incadrarea bolii?! Mentionez ca a fost trimis de la nava la spital unde a stat internat pana s-a stabilizat si apoi a fost trimis in tara.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 26 Iulie 2022
Nu precizati daca persoana respectiva era angajat la firma italiana prin intermediul unei firme romanesti de plasare forta de munca. Daca nu, atunci se respecta numai prevederile legislatiei italiene.
Daca da, se respecta si prevederile legislatiei romanesti, respectiv HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
Sectiunea a 4-a Comunicarea, cercetarea si inregistrarea evenimentelor produse in afara granitelor Romaniei, in care sunt implicati lucratori ai unor angajatori romani, aflati in indeplinirea sarcinilor de stat, de interes public sau a indatoririlor de serviciu, art. 143-146.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! cumnatul meu lucrează în franța,în construcții,la ... Florentina Rujuc Florentina Rujuc Bună seara! Cumnatul meu lucrează în Franța,în construcții,la locul de munca a suferit un accident.Și a rupt o mana,și-a strivit șoldul și ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer ... Aylyn37 Aylyn37 Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer camion )a avut un accident a decedat în germania ...ce drepturi am avea eu că soție și un ... (vezi toată discuția)
Eveniment in munca - victima, un lucrator detasat transnational in franta Laura Stamate Laura Stamate Un incident care nu a produs incapavitate temporara de munca trebuie raportat la ITM? Un angajat detasat transnational in Franta este lovit din greseala de ... (vezi toată discuția)