avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Un angajat legal care face curatenie in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Un angajat legal care face curatenie in bloc,casa ...

Buna ziua. Un angajat legal care face curatenie in bloc,casa scarii este angajat cu 350 lei. Acum se vehiculeaza idea,ca un angajat nu poate sa fie angajat sub salariul minim pe economie. Societatea nu poate plati salariul minim pe economie. Este adevarat? Cine cunoaste legea? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loredana Șerban , Consultant resurse umane 23:15, 24 August 2022
Este vorba de o ordonanta:
[ link extern ]
Insa nu e vorba de ce ati auzit, ci despre contributiile celor care nu au decit un contract de munca cu norma partiala (2, 4 ore)
"Începând cu veniturile aferente lunii august 2022, în cazul contractelor individuale de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial pentru care nivelul contribuției de asigurări sociale și cel al contribuției de asigurări sociale de sănătate sunt sub nivelul contribuțiilor calculate asupra unei baze de calcul egale cu salariul de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează, se introduce obligația plății contribuției de asigurări sociale și, respectiv, a contribuției de asigurări sociale de sănătate la nivelul celor datorate pentru o bază de calcul reprezentată de salariul minim brut pe țară garantat în plată, corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna în care contractul a fost activ. Sunt prevăzute anumite excepții în noile prevederi introduse."
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
latka, moderator
350 lei pentru cate ore?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cornel Vasile a scris:

350 lei pentru cate ore?


Este vorba de cateva ore (nu stiu exact) pana cand termina de curatat casa scarii. Presupun ca este vorba de 4,ori 5 ore pe zi.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
HUBARDONI, utilizator
Daca 350 lei e salariul net, poate lucra cu o normă parțială zilnica de 1 ora și 45 minute, legal vorbind

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca partial Danielaivana Danielaivana Buna ziua! Dacă o persoană având două contracte de munca, unul cu norma intreaga si unul cu norma parțială, renunță la cel cu norma intreaga si ramane ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează salariul la cim cu timp de muncă parțial în 2018? sanda65 sanda65 S-a aflat modul de calcul al retributiei angajatului cu CIM T.P in 2018 ?. Eu am facut un calculat in felul urmator (asa am interpretat legile actuale ) : f. ... (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)