avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de constatare contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de constatare contestat

Locuiesc in Ploiesti si am avut un accident de masina in Bucuresti, sector 6. Am fost lovit in spate de un autoturism si impins pe contrasens.In accident au fost implicate 3 autoturisme.Ne-am deplasat toti trei la Brigada Rutiera Bucuresti- Biroul Accidente Usoare din Splaiul Independentei, 311 si dupa 40 de zile am primit Procesul Verbal de constatare cu aviz nefavorabil. Nu sunt de acord cu rezolutia si doresc sa contest in instanta procesul verbal. Intrebarea este la instanta pot contesta procesul verbal ? Pot sa ma adresez si unei instante din Ploiesti unde am domiciliu?
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
gigel10, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:43, 28 Iulie 2022
Da, de curind (aprilie) puteti depune, alternativ, plingerea si la judecatoria de unde apartineti.
Articolul 32
(1) Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ... rodicageorge rodicageorge Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ,pot face contestatie in alt oras ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum pot contesta o amenda intocmita de politia locala ... I.Cata I.Cata Buna ziua! Cum pot contesta o amenda intocmita de politia locala din Bucuresti, in conditiile in care eu sunt in Bihor si nu ma pot prezenta fizic la ... (vezi toată discuția)
Modificări art.32-og.2/2001 AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că \"Plângerea se ... (vezi toată discuția)