avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... sanctiune disciplinara, probleme de comunicare in ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

sanctiune disciplinara, probleme de comunicare in corespondenta electronica: pandemie, toata corespondenta mutata pe intranet, ...

datele problemei:
pandemie, toata corespondenta mutata pe intranet, lipsa procedura privind modul de transmitere, de prioritizare a email-urilor, capacitatea de stocare, personal neinstruit in folosirea emailului... cineva primeste trei emailuri cu acelasi subiect, trimise nerecomandat, fara nici o optiune, deschide doua, pe al treilea nu-l vede, ori din confuzia privind acelasi nume-subiect al emailurilor, ori timpul de intrare fiind temporizat pina la eliberarea inbox-ului, stergerea sau arhivarea emailurilor rezolvate.(fiind trimise nerecomandat se vedea doar data/ora de trimitere nu si data/ora cind au intrat in inbox.)
Destinatarul emailurilor este sanctionat disciplinar cu avertisment ca nu a pus in aplicare un email. Intrebarea 1: Cit de vinovat este destinatarul, avind in vedere cele de mai sus. Mentionez ca si pus in aplicare cu intirziere nu a produs prejudiciu, inregistrarile fiind facute in termen legal. Intrebarea 2: poate inlocui un email nerecomandat(fara optiune de raspuns automat la citire) corespondenta clasica pe suport de hirtie venit prin delegat/posta?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:17, 28 Iulie 2022
in pandemie a fost si stare de urgenta,
1. daca ma intrebati pe mine, foarte vinovat. dar se aplica legislatia si vinovatia se stabileste conform legii: ancheta interna, se asculta cei implicati, iar vinovatul poate contesta in instanta. pandemia n-a schimbat nimic din astea
2, depinde de organizatie: cele care-mi sunt apropiate nu mai tiparesc nimic, dar trebuie sa manace si posta, nu? pe scurt, legea nu reglementeaza intre companii detalii de acest fel
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mailurile pot fi proba in dosar ? Krissia . Krissia . As vrea sa stiu si eu care este baza legala care reglementeaza corespondenta electronica. Totodata va rog sa-mi spuneti ce lege imi interzice mie sa trimit ... (vezi toată discuția)
Proprietate corespondenta pe emailul de serviciu cyan cyan Corespondenta primita/trimisa pe/de pe adresa angajatului de serviciu gen \"x.escu@firma.ro\" sunt proprietatea angajatorului sau ale angajatului? Este ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatorilor asupra emailurilor angajatilor nemona2011 nemona2011 Buna. As avea si eu o intrebare. Am lucrat pana ieri (inclusiv) la o multinationala; mi-am dat demisia la zi ieri (fara preaviz), iar demisia intra in vigoare ... (vezi toată discuția)