avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am urmatoare intrebare, o Doamna in varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am urmatoare intrebare, o Doamna in varsta de 58 de ...

Buna ziua, am urmatoare intrebare, o Doamna in varsta de 58 de ani are o boala ( nu stiu cum se numeste ) medicul ia facut acte pentru certificat de handicap si cele pentru pensie de invaliditate, dar acesta Doamna nu a lucrat nu are ani lucrati, sotul Doamnei e decedat din 2012 acesta era in pensie de handicap, acum vreau sa va intreb, poate beneficia Doamna aceasta de pensie de handicap daca nu are 1 zi lucrata, sau poate beneficia de pe urma sotului, sau poate sa plateasca stagiu de cotizare??? multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ..sorin, , utilizator 19:16, 1 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
chiar daca nu a cotizat, nu a lucrat niciodata?? ( nu are carte de munca ) daca are dreptul unde pot gasi ce acte ii trebuie pentru dosare cel de handica si pensie de invaliditate, ma puteti ajuta ?? va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc frumos !!

E=mc² a scris:

Asa cum am precizat nu are relevanta în raport de scopul urmărit. Se face un dosar cu toate documentele medicale, ancheta sociala, apoi se depune D.G.A.S.P.C. unde este analizat de o comisie ce va emite un certificat cu gradul de handicap constatat și indemnizația stabilită. Mai mult de atât nu am cum sa va ajut. Dosarul medical îl întocmiti cu îndrumarea medicului specialist sau a mediului de familie. Ancheta sociala se realizează de către primărie la solicitare, controalele medicale aferente (care nu sunt puține) se fac pe rand la fiecare medic specialist. Când se stabilește data pentru comisie va prezentați, persoana va fi verificata printr-o serie de întrebări și gata. Așteptați rezultatul final. Dacă se încadrează în grad de handicap va primi certificatul. Acesta în funcție de grad poate fi reînnoit și treceți prin aceeași procedura. A doua oara este mai simplu. A doua varianta este sa primească încadrare permanenta și nu va mai trebui reînnoit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii obtinere indemnizatie de handicap si pensie de invaliditate cezarviorel cezarviorel Buna ziua,ma numesc ivancescu viorel din jud Botosani com. Ungureni ,am 48 de ani si am urmatoarele probleme , avind probleme cu piciorul drept am fost operat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)