avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speţă -Favoritism angajaţi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speţă -Favoritism angajaţi

Bună ziua,
Sunt de profesie economist, specializat în Afaceri Internaţionale, master MBA în acelaşi domeniu, vorbitor de germană, engleză şi spaniolă (atestat), sunt angajat de peste 7 ani la o companie multinaţională, în domeniul Logisticii/Achiziţii, în urma vacantării postului de sef birou, noua directoare a ales să aduă pe cineva din exterior, în momentul în care am întrebat despre alegerea plantării din exterior a unei persoane pe un astfel de post, în locul alterativelor interne. aici indicându-mă pe mine, a zis că persoana respectivă nu s-ar fi născut pe asemenea posturi, ci a dobândit experienţă, am reacţionat zicând că experienţă am şi eu, poate acumulată cu mult înainte.
Ulterior, am constatat că persoana respectivă nu are idee de profilul activităţii pe postul unde a fost paraşutată, necunoscând softul în care lucrăm.
Persoana respecivă îmi tot cere mie sprijinul, eu am deja supraîncărcare, aspect recunoscut, am ajutat-o de câteva ori totuşi este enervant, am comunicat acest aspect, şi directoarei,
Posed o experienţă profesionalaă, economică,de ca 20 de ani dintre care 11 ani doar în aprovizionare, cu folosirea aceluia;i soft deja arhicunoscut pe piaţă, v-aş ruga nişte sfaturi cum aş putea proceda, pot să cer de exemplu demisia cu plecare la zi? Dacă nu s-ar aproba, ce variante de atac aş avea? Experienţa pe care diectoarea i-a atribuit-o acestei persoane, este doar "de viaţă",evident că persoana este favorizată de directoare de la a cărei venire, a plecat aproape tot vechiul personal, am mai rămas doar trei, directoarea deşi angajată şi ea, percepe companie drept un bun personal.
Mulţumesc.

Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2022
karl_holcroft, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 1 August 2022
Contractul de munca oricum fusese denuntat prin demisie, de catre angajat, desfacerea contractului, pe motiv de abatere disciplinara, nu stiu cm mai poate afecta intrucat angajatul nu pretinde alte drepturi decat cele aferente periaodei lucrate, care expirase la momentul dnuntarii contractului.
Daca a incetat c.i.m, atunci nu mai are ce-i afecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare ... 14Ionut 14Ionut Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare cu preaviz? Este obligatoriu preavizul ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)