avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Teren cu casa fara autorizatie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Teren cu casa fara autorizatie

Buna ziua,

Ne-am mutat in aceasta casa in anul 2007, insa nici astazi nu avem autorizatie de constructie.

Terenul este pe numele tatalui (si al mamei daca nu gresesc). Mama a murit in noiembrie 2021 si inca nu am facut succesiunea. Nu am verificat actele sa vad pana unde au ajuns spre obtinerea autorizatiei. Stiu doar ca nu s-a respectat schita initiala a casei si ca trebuie refacuta.

Nu stiu sigur, dar cred ca impozitul pe teren si casa nu a fost platit.

Ce ar trebui sa facem pentru a obtine autorizatia de constructie? Aproximativ, cam cat costa in total? Si se poate face pe numele meu si al sorei mele? Vom primi vreo amenda o data ce intram in legalitate?

Mentionez ca tata are si datorii la doua banci, una ~17000 euro, iar alta ~3000-5000 euro. Nu a platit de ani de zile. De-a lungul anilor au venit diverse plicuri de la ambele banci, cu reduceri etc., insa pana acum nu s-a intamplat nimic. M-am gandit ca poate bancile nu pot face nimic pentru ca terenul nu este gol cum apare in acte, si daca actele s-ar face pe numele lui tata abia atunci ar putea sa faca ceva. Este corect?

Unchiul spunea ca ar fi posibil sa se faca donatie, gen tata sa ne doneze terenul si pe urma sa facem actele pe numele nostru. Se poate asa ceva?

Multumesc,
O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
kazuru, utilizator
Cel mai recent răspuns: sherimman , utilizator 14:30, 15 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a materializa interesul dv ,initial este sa verificati responsabil documentele existente
Pentru a intra in legalitate,este necesar sa detineti proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanismIn speta este necesar sa dezbateti succesiunea sa verificati daca exista documente antamate de vechil proprietar si sa continuati procedura de a intra in legalitate
tata sa ne doneze terenul

Initial trebiie dezbatuta succesiunea si numai in baza certificatului de mostenitor tatal dv poate dispune de teren dupa propriul interes
daca constructia este mai veche exp 2010 si nu posedati avize proect etc puteti introduce actiunea in constatre

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Drept civil-moşteniri -drept de proprietate Mihaela Capatina Mihaela Capatina Bună ziua, Bunicii mei au decedat, în urma lor au rămas terenuri agricole, iar după tatăl meu care a decedat în 2012 nu s-a făcut succesiune nici ... (vezi toată discuția)