avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In data de 17.06 mi-a fost ridicata masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In data de 17.06 mi-a fost ridicata masina de pe o ...

Buna ziua!
In data de 17.06 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din Sibiu, iar sumele pe care le aveam de platit au fost 300 de lei taxa de ridicare a masinii si 150 de lei taxa de transport. Sumele au fost achitate in ziua respectiva. Ma trezesc azi cu un PV in posta intocmit pe data de 15.07 de catre un agent al politie locale Sibiu, fara a se afla martori sau eu in jur.
Interesul meu e sa contest amenda, iar motivele ar fi:
1. Am platit tot ce era de platit pentru a-mi recupera masina si am intrebat de amenda, angajata PL spunandu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji.
2. Nu se aflau martori in zona, iar agentii nu mi-au adus la cunostinta sanctiunea aplicand abtibild in parbriz.
3. Agentul constatator nu are functia necesara pentru a aplica amenzi de circulatie.

Daca stiti dvs. alte motive, v-as ruga sa mi le aduceti la cunostinta. Nu inteleg cum e posibil ca dupa o luna sa primesc o amenda dupa ce fapta a fost deja platita. Care credeti ca ar fi sansele sa castig in instanta si, aveti oare un model draft pentru contestatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:32, 1 August 2022
Ce ați plătit dvs. sunt taxe de recuperare mașina, de la firma care are concesionat serviciul de ridicare, transport și restituire. Amenda e pentru bugetul local al municipiului Sibiu.

Puteți încerca să contestați acel PV de contravenție, însă :
1. Firma de recuperări nu se ocupă de constatări contravenții, deci nu pot fi acuzați de adevărul sau minciuna din spusele lor. Posibil ca PL sa fi constatat fapta și a chemat serviciul de ridicări.
2. E posibil să existe proba foto a faptei și să apară ca dovadă la proces. Nu scrie în nici o lege ca trebuia să vă lase ceva pe parbriz, o înștiințare.
3. Poliția locală poate aplica astfel de amenzi, conform legii 155 din 2010.

Știu ce vă intriga, cum de v-au completat PV cu datele dvs. de identificare. Le-au luat de la compania ce v-a restituit mașina. Presupun ca v-au cerut să vă identificați, ca să va dea mașina înapoi.

Repet, puteți încerca să depuneți o plângere contravențională, acum chiar la judecătoria de câte aparțineți (dacă sunteți din altă localitate) , conform modificării OG2/2001, ce permite acum asta. Șansele depind de multe variabile.

Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ... VldB VldB In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ca am primit o amenda pentru stationarea intr-un loc destinat taxi-urilor dar tin sa spun ca ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala Ddan01 Ddan01 Buna ziua, Am inteles ca, conform deciziei ICCJ 11/2017, Politia Locala nu mai are dreptul de a da amenzi pentru parcare neregulamentara, in cazul in care ... (vezi toată discuția)