avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei ...

Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei primării? Mă gândesc să candidez în 2024 și să fac un program, dar dacă nu am informații despre buget ajung să promit ca un politician... Mulțumesc anticipat,cu stimă Lorand.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:38, 3 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bugetul este public. Ar trebui să fie afișat pe site. Dacă nu este, puteți face o solicitare către primăria respectivă, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, să vă pună la dispoziție bugetul.
Acestea sunt informațiile cu caracter public, pe care trebuie să le pună la dispoziție orice instituție publică:
a) actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea autorităţii sau instituţiei publice;
b) structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice;
c) numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice;
d) coordonatele de contact ale autorităţii sau instituţiei publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de Internet;
e) sursele financiare, bugetul şi bilanţul contabil;
f) programele şi strategiile proprii;
g) lista cuprinzând documentele de interes public;
h) lista cuprinzând categoriile de documente produse şi/sau gestionate, potrivit legii;
i) modalităţile de contestare a deciziei autorităţii sau a instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caracterul public al unor documente Madalina81 Madalina81 Anumite documente ale unei autoritati publice ,de exemplu balanta de verificare, contractele de inchiriere, facturile si documentele de plata ale ... (vezi toată discuția)
Daca o firma a angajat sau nu 4% pers cu handicap este informatie de interes public? ContSters62173 ContSters62173 Daca fac o petitie catre ministerul de finante,prin care vreau sa aflu daca o firma, societate comerciala, institutie, etc, care are cel putin 50 angajati, a ... (vezi toată discuția)
Consilier local amenintat de conducerea primariei veitina veitina Sunt consilier local in cadrul consiliului local al comunei X şi am nevoie de ajutor de la un specialist la urmatoarea problema. In calitate de consilier ... (vezi toată discuția)