avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am o problema și sper sa ma lămuresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am o problema și sper sa ma lămuresc înainte de ...

Bună ziua,am o problema și sper sa ma lămuresc înainte de a face ceva. Adresa la care locuiesc a fost proprietatea părinților. În 2010 aceștia au făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct cu sora mea. Mama mea a murit acum 4 ani și jumătate,iar tatăl meu acum o luna.Acum sora mea vrea sa ma scoată afara. Precizez ca am domiciliu la adresa respectiva de 40 de ani. Care sunt șansele mele de a evita evacuarea subita din casă având în vedere ca nu am unde pleca asa subit.
Cel mai recent răspuns: codita-dorin , utilizator 19:11, 3 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O actiune in evacuare facuta pe procedura speciala nu poate fi tergiversata prea mult in 2,3 luni va evacueaza..Mergeti cu actele la av pt a analiza contractul de vanzare cumparare încheiat cu sora dvs poate dupa studiul.acestuia se gasesc solutii.
~ Conținut șters la cerere ~
Din alte discuții am înțeles ca vânzarea către un moștenitor poate fi făcută doar în proporție de 1/2 atunci când mai exista și alți moștenitori,deoarece se tine cont de rezerva succesorala, parca asa ii spune. Este valabila și în acest caz aceasta rezerva succesorală?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
codita-dorin, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca in instanta actul de vanzare cumpărare intre părinți si copilul acestora de catre al doilea copil? Mikkutza Mikkutza Buna seara. As dori sa stiu daca părinții mei imi fac contract de vanzare-cumpărare pentru un imobil ,sau act de donație,aceste acte pot fi contestate in ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Cum pot încadra situația descrisă privind un contract de vânzare-cumpărare? vânzătorul declară în contract că a încasat banii, dar locuiește, în continuare, în imobil Cristi M. Cristi M. Exista un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din august 2015. Imobilul este o curte, cu o casa si o anexa, situat in localitatea Barlad. Valoarea ... (vezi toată discuția)