avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevederile contractului colectiv de munca la nivel de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevederile contractului colectiv de munca la nivel de sector ...

Prevederile contractului colectiv de munca la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar se aplica si unitatilor de invatamant private acreditate (scoli private)?

Intreb din perspectiva dreptului la concediu de odihna de 62 zile lucratoare/an in cazul cadrelor didactice si a perioadei de preaviz in cazul demisiei.
Art. 81 (1) Salariaţii au dreptul de a demisiona, notificând în scris unitatea/institutia despre această situaţie, fără a fi obligaţi să-şi motiveze demisia. Contractul individual de muncă încetează de la data împlinirii termenului de preaviz de 10 zile calendaristice, pentru salariaţii cu funcţii de execuţie şi, respectiv, 20 de zile calendaristice, pentru salariaţii cu funcţii de conducere.

Din textul de lege mentionat mai sus, CCM invatamant, inteleg ca perioada de preaviz pentru profesori este de 10 zile calendaristice.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 3 August 2022
Contractul colectiv de munca produce efecte pentru toti salariatii din
sectorul de activitate invatamant preuniversitar, conform art. 133 alin. (1) lit. c) din Legea nr.62/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - somaj - nr. zile de preaviz ADINA TICA ADINA TICA V-aş ruga, daca aveţi amabilitate, să-mi răspundeţi la câteva întrebari. - dacă îmi dau demisia după 16 ani vechime neîntreruptă de secretar ... (vezi toată discuția)
Concediu fără plata învățământ AlinaGeorgiana29 AlinaGeorgiana29 Buna ziua! Lucrez în învățământ de 6 ani cu contract pe perioada nedeterminata și îmi doresc ca începând cu 1 septembrie sa îmi iau concediu fără ... (vezi toată discuția)
Demisie,va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se stabilește ... smn smn Demisie,Va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se stabilește preavizul,conform codului muncii sau contract colectiv de.munca la nivel de ramură.Sunt ... (vezi toată discuția)