Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. M-ar ajuta daca puteti mentiona articolele legislative care sa sustina raspunsul dvs.
In Legea contabilitatii Art 19 alin (3) spune: “……. Sumele aferente repartizărilor interimare de dividende se înregistrează în contabilitate şi se reflectă în situaţiile financiare interimare drept creanţe faţă de acţionari, respectiv asociaţi."
Intrebarea 1:
In care situatii financiare trebuie reflectate dividendele interimare repartizate:
a) In situatiile interimare aferente trimestrului respectiv ? Adica dividendele repartizate in urma bilantului interimar al trimestrului 1 vor fi prinse in bilantul interimar al trimestrului 1 ca si creante si datorii fata de asociati?
In formularul de bilant sau in notele explicative la bilantul interimar?
sau
b) In bilanturile intermediare intocmite ulterior trimestrului 1 doar daca este cazul unor repartizari ulterioare de dividende interimare.
Pe scurt, nota contabila 463 = 456 se face la finele trimestrului in cauza sau la data Hotararii AGA care este ulterioara trimestrului in cauza.
Intrebarea 2:
In inventarierea pentru bilantul interimar se cuprind si sumele din ct 463, 456 reprezentand dividendele interimare repartizate in trimestrul respective? Daca ca Pe baza carui document se inventariaza?
Am auzit foarte multe opinii in legatura cu acest aspect…
buna,
eu pana la urma am inregistrat la 30.09.2022 in balanta si in bilantul interimar la 30 sept ca si creanta .pt aceasta varianta am primit raspuns si pe portal contabilitate,
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.