avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reflectare dividende interimare in binant interimar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reflectare dividende interimare in binant interimar

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. M-ar ajuta daca puteti mentiona articolele legislative care sa sustina raspunsul dvs.
In Legea contabilitatii Art 19 alin (3) spune: “……. Sumele aferente repartizărilor interimare de dividende se înregistrează în contabilitate şi se reflectă în situaţiile financiare interimare drept creanţe faţă de acţionari, respectiv asociaţi."
Intrebarea 1:
In care situatii financiare trebuie reflectate dividendele interimare repartizate:
a) In situatiile interimare aferente trimestrului respectiv ? Adica dividendele repartizate in urma bilantului interimar al trimestrului 1 vor fi prinse in bilantul interimar al trimestrului 1 ca si creante si datorii fata de asociati?
In formularul de bilant sau in notele explicative la bilantul interimar?
sau
b) In bilanturile intermediare intocmite ulterior trimestrului 1 doar daca este cazul unor repartizari ulterioare de dividende interimare.
Pe scurt, nota contabila 463 = 456 se face la finele trimestrului in cauza sau la data Hotararii AGA care este ulterioara trimestrului in cauza.
Intrebarea 2:
In inventarierea pentru bilantul interimar se cuprind si sumele din ct 463, 456 reprezentand dividendele interimare repartizate in trimestrul respective? Daca ca Pe baza carui document se inventariaza?

Am auzit foarte multe opinii in legatura cu acest aspect…

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BARTHA MELINDA , utilizator 09:29, 27 Octombrie 2022
Va rog daca are cineva macar o opinie in legatura cu acest aspect. M-ar ajuta mult sa iau o decizie
Multumesc
buna,
eu pana la urma am inregistrat la 30.09.2022 in balanta si in bilantul interimar la 30 sept ca si creanta .pt aceasta varianta am primit raspuns si pe portal contabilitate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota contabila privind dividendele interimare ilincatm ilincatm Nota contabila 463=456 privind dividendele interimare se inregistreaza in balanta la 30.09.2022/ sau dupa aprobarea in AGA a situatiilor financiare interimare? (vezi toată discuția)
Inregistrate dividende interimare BARTHA MELINDA BARTHA MELINDA Buna ziua, nota de inregistrare a dividendelor interimare din profitul trim 3 ,distribuit prin aga la data de 20.10.2022,:463=456 se inregistreaza in bilantul ... (vezi toată discuția)
Ridicare dividende SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna seara. am si eu o nelamurire.Administratorul doreste sa ridice dividende din profitul din anul in curs.Cum se procedeaza in aceasta situatie, ce fac in ... (vezi toată discuția)