avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penala fără furt?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penala fără furt?!

Bună seara. Va deranjez cu o nelămurire. Prietenul meu lucrează în construcții dar pe cont propriu. Între timp și a deschis și firma. Dar pana sa deschidă firma, printr o recomandare, a găsit o doamna care dorea renovarea completa a apartamentului. Doamna fiind singura, l a rugat sa se ocupe el de achiziționarea materialelor, găsit electrician.. Instalator. La început a spus ca are o anumita suma de bani după care tot zicea ca ea nu are, ca trebuie sa facă împrumut, ca ei nu ii trebuiesc facturi, chitanțe etc. După care a început sa fie nemulțumită, ca electricianul nu e bun, ca instalatorul e prea scump, ca gresia care a luat o cu aprobarea dânsei era prea scumpa... Etc etc După calculele prietenului meu dansa mai trebuia sa ii achite o anumita suma pe care dansa nu o recunoștea. I a prezentat situație, nici nu a vrut sa o vadă. Prietenul meu și a luat sculele și a plecat, chiar nu a mai suportat și mai ales sa ii muncească pe gratis.
Dansa acum îl amenință că îi face plângere penala ca ea i a dat bani și el nu a terminat lucrarea. Deși dansa chiar ii mai datora bani. Nu au făcut contract.
Întrebarea noastră este chiar poate face plângere penala? Doar el nu a furat absolut nimic singurul lucru este ca a lucrat la negru cum s ar spune.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Vanesacosma , utilizator 17:05, 7 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are decat sa faca plangere, nu vor fi urmari daca nu a furat-o, nu a inselat-o.
Va mulțumesc pentru răspuns. Va dați seama că nu i a dat prin cap sa facă contract având în vedere ca era prin recomandare și plus de asta dansa nici nu a vrut. Nici măcar facturi, bonuri. . El este f apreciat de toți pe unde a lucrat. Nu a furat nici măcar un cui de la nimeni.

E=mc² a scris:

Poate sa îi facă plângere dar mai degrabă pentru înșelăciune. Este obligația celui care prestează sa încheie un contract mai mult decât a beneficiarului lucrării și asta prin prisma veniturilor realizate care sunt ascunse de la impozitare. Ascunderea veniturilor impozabile este fapta de evaziune fiscala.

Adică după ce dansa are sa ii mai dea bani, tot el pica? A fost f corect cu dumneaei dar unii oameni chiar sunt duși de'a binelea.

gi-jane2 a scris:

N-are decat sa faca plangere, nu vor fi urmari daca nu a furat-o, nu a inselat-o.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate anuntare reclamant despre ora la care vin sa dau declaratie DeeaRaina DeeaRaina Sunt chemata la politie sa dau o declaratie pentru ca cineva a depus o plangere impotriva mea. Este legal ca politistul sa anunte acea persoana de data si ora ... (vezi toată discuția)
Intrat la apa fara nici o vina marian1973_bc marian1973_bc Buna ziua! Ma numesc Marian, si am o firma de prestari servicii - instalatii. Fac asta din 2000. De curand am fost solicitat de cineva, cu firma de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politie ohiki ohiki Buna ziua! In urma cu cateva zile am recomandat unei ,,prietene\'\' sa mearga la munca in Germania la ingrijit de batrani la o anumita firma. Doamna a ... (vezi toată discuția)