avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Unchiul meu a cumparat o proprietate cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Unchiul meu a cumparat o proprietate cu acte de mana ...

Buna ziua! Unchiul meu a cumparat o proprietate cu acte de mana in urma cu mult timp,iar respectivul de la care a cumparat si martorii au murit. Poate sa vanda unchiul meu proprietatea in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 16:03, 8 August 2022
Legal, nu.
Cu act de mana, da, însă nu e recomandabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Unchiul dvs nu a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului, prin acea chitanta de mana. In consecinta, nici el nu poate transmite dreptul de proprietate mai departe.
In functie de cum a exercitat posesia, exista sanse sa se incadreze pe uzucapiune si sa poata dobandi dreptul de proprietate in acest fel, iar ulterior sa vanda imobilul legal.

Cel mai bine, sfatuiti-l sa mearga cu toate actele pe care le are la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa cu chitanta de mana VASSY VASSY Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire. Sora mea locuieste cu soacra ei care a cumparat casa in care stau in anul 1975 cu o chitanta de mana si cu doi ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Buna seara! cumparare teren chitanta de mana ViorelCiobanu ViorelCiobanu in anul 2006 am cumparat un teren intravilan cu chitanta de mana de la o persoana care si el la randul lui in anii \'80 cumparase terenul tot cu chitanta de ... (vezi toată discuția)