avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transfer detinut în afara razei domiciliului lui! ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transfer detinut în afara razei domiciliului lui! Deținut de ...

Transfer detinut în afara razei domiciliului lui!
Deținut de peste 65 de ani din GL care își exercita pedeapsa la penitenciarul Targusor i se aduce la cunoștință ca mâine va fi transferat la Craiova, pe motiv ca este foarte aglomerat.
Detinutul este cu probleme deosebite de sanatate.
Un membru al familiei face imediat o cerere la ANP prin care cere ca detinutul sa nu fie transferat pt ca nu aparține de zona Dolj, iar distanta este foarte mare.
Se va tine cont de aceasta adresa? Ce se mai poate face pentru a nu fi transferat?
A fost corect transferul inițiat de catre penitenciar?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Nata88 , utilizator 14:58, 8 August 2022
Buna ziua, transferarea persoanei condamnate în alt penitenciar se poate realiza în următoarele situaţii (art. 45 din Legea nr. 254/2013):

a) ca urmare a stabilirii provizorii a regimului de executare; transferarea se dispune de către directorul penitenciarului, conform profilării penitenciarelor stabilite prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
b) ca urmare a stabilirii sau schimbării regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau pentru alte motive întemeiate; transferarea se dispune, la propunerea comisiei pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau la cererea persoanei condamnate, cu avizul comisiei, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;

c) dacă este necesară activităţii unui organ judiciar; se dispune, la solicitarea organului judiciar, de către directorul penitenciarului, iar. în cazul persoanelor condamnate solicitate de mai multe organe judiciare în aceeaşi perioadă de timp, transferarea temporară se dispune de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care va ţine cont de următoarele criterii:

- cauzele penale în care, pentru persoanele condamnate, au fost emise mandate de arestare preventivă;

- cauzele penale au prioritate faţă de cauzele civile;

- instanţele judecătoreşti au prioritate faţă de celelalte organe judiciare;


In opinia mea, decizia de transfer pentru motivul aglomerarii penitenciarului nu constituie un motiv intemeiat, Aveti posibilitatea de a contesta aceasta decizie in functie de temeiul de drept avut in vedere, luati legatura cu un avocat si acesta va poate spune ce aveti de facut dupa studierea documentelor.

Va mulțumesc mult!
Ideea este sa opreasca transferul, sa nu mai ajunga la Craiova. Intre timp s-a trimis adresa si la penitenciar, însă cei de-acolo insista ca nu pot face nimic, ca-i aglomerat si il testează de Covid pentru transferul de mâine. Nu-i spun nimic de cererea făcută. Un lucru important e ca mâine 09.08 are data propozabila si trebuia sa între în comisia penitenciarului unde se afla acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea intr un alt penitenciar mai aproape de casa melinaR melinaR buna seara am un nepot care e inchis de 5 ani si ceva are de facut 7 ani jumate si e la un penitenciar de 100 si ceva de km distanta de casa ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Persoana condamnata cu executare- cum poate fi transferata mai aproape de domiciliu? gabytza79 gabytza79 Logodnicul meu,domiciliat in Resita,a fost judecat intr-un dosar la Valcea,a primit o sentinta de 3 ani cu 9 luni cu executare si dupa 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Cerere schimbare regim de executare a pedepsei gabytza79 gabytza79 Buna ziua.Concubinul meu este in penitenciar si doreste sa faca o cerere la regimul de executare,sa fie trecut la un regim inferior celui care este in momentul ... (vezi toată discuția)