avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu chiriasii - infestare mult dupa mutare si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu chiriasii - infestare mult dupa mutare si intimidare avocat

Buna.
1. Chiriasii mei au notificat o infestare cu insecte la mai multe luni dupa mutare. Nu au mentionat in nici un alt moment, insa au fost foarte atenti cu orice din apartament dupa mutare. Poate fi considerata aceasta viciu ascuns?
2. Fiindca nu stiu daca au facut dezinsectia cum trebuie, trebuie sa le retin garantia. Insa ei au datorii la intretinere in suma cat garantia. Ma puteti sfatui cum sa procedez?
3. Ei mi-au trimis niste informari printr-un avocat, printre care, imi cer sa incalc contractul si sa renunt la cererea de plata a datoriilor, sa aceept garantia ca inlocuitor. Are mailul avocatului vreo valoare legala, sau este doar intimidare?

Multumesc in avans. Nu va pot spune de cate ori m-a ajutat aceasta comunitate prin informatii, si cat de recunoscator sunt.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
dragosfrost, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:54, 15 August 2022

Parerea mea e sa cadeti la intelegere cu ei si sa plece unde vor….
Daca aveti timp si bani la dispozitie, puteti incepe un razboi (prin avocati sau nu….) dar va va consuma resurse fizice si psihice
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca cotele lunare de intretinere se afisaza cu una sau chiar doua luni intarziere,este de preferat sa retineti garantia
imi cer sa incalc contractul si sa renunt la cererea de plata a datoriilor,

Concret despre ce datorii este vorba chirie sau utilitati lunare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care zice că a găsit niște insecte în casă și îmi cere 60.000 de euro despăgubire. sunt recunoscute în românia deciziile instanțelor din norvegia? pripicic pripicic Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de recunoasterea deciziilor instantelor judecatoresti norvegiene in Romania. In 2016 am vandut o casa aproape noua unui ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract închiriere (înregistrat la anaf) din cauza gândacilor de bucătărie Chirieproblema Chirieproblema Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie ... (vezi toată discuția)