avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!As dori sa stiu cui ma pot adresa intr o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!As dori sa stiu cui ma pot adresa intr o situatie condominiala ...

Buna ziua!As dori sa stiu cui ma pot adresa intr o situatie condominiala in care nu gasesc intelegere ca intre vecini in privinta parcarii masinii cu spatele la zidul imobilului,acolo unde la Parter se gasesc geamurile de la baie si de la dormitorul copilului.Prin constructie,ac imobil e in forma de ciuperca,ca sa zic asa.Adica are o retragere.Locurile de parcare sunt langa imobil,pana in zid si deci si in ac intrand unde asa cum spuneam,sunt geamurile celor de la parter.Asa se face ca de fiecare data cand pleaca sau parcheaza masiniele,ne baga noxe pe geamuri.I am rugat sa parcheze cu fata pe respectivii,explicandu le motivul.Unii au inteles,altii nu...Ba mai mult,unul dintre vecini vine cu o masina veche pe motorina,o pune chiar sub geamurile noastre cand gaseste locul liber,chiar daca nu i apartine ac loc de parcare si lasa masina mergand un sfert de ora-20 de minute...Depinde cata motorina are.Iar pe caldurile ac va dati seama ce situatie neplacuta...L am invitat sa intre in casa pt a vedea ce se intampla procedand astfel si mi a raspuns ca daca nu mi convine sa inchid eu geamurile sau sa ma mut la vilaDe parca reciproca n ar functiona si in cazul lui,daca vrea sa faca cum considera...Eu avand un apartament cu gradina,iar respectivul locuind in apartamentul de deasupra noastra.Mentionez ca locul respectiv de parcare nu i apartine,dar cand il gaseste liber,face faze d'astea,sicanandu ne.pt ceva frustrari,habar n am,in conditiile in care m am purtat intodeauna frumos cu ei si n am deranjat niciodata pe nimeni cu nimic,ba dimpotriva.Am si eu am masina,dar am parcat mereu cu fata. tocmai din respect pt vecini si nici nu mi ar trece prin cap sa fac asa ceva care frizeaza patologicul. Mai ales ca e un baiat tanar care mai zice ca face si nu stiu ce lupte,conduce totusi o masina,deci se presupune ca ar trebui sa fie zdravan a cap... Asadar,ce este de facut si cui sa ma adresez pt ca ac situatie sa inceteze,avand in vedere ca ne pune pana la urma in pericol sanatatea ?!Va dati seama ca nu stiu cand vine el,ca sa sar repede sa inchid geamurile la timp.Nu vreau sa i fac rau,dar totusi ce e de facut??Multmesc pt raspuns!
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
PGhencea, utilizator
Cel mai recent răspuns: PGhencea , utilizator 13:49, 18 August 2022
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa comunicati date relevante
De regula terenul din jurul imobi;lelor de locuit in comun reprezinta si apartin domeniului public
Parcarea despre care faceti vorbire este edificata de catre primaarie sau locatarii au inteles ca intte vecini sa o utilizeze in scopul parcarii vehiculelor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns,in primul rand!Locurile de pacare sunt proprietate personala.Le am cumparat de la investitor care am inteles ca a amplasat usor ilegal ac spatii destinate parcarii,legea in vigoare prevazand cel putin 5 m pana la peretele/ferestrele imobilului.Dar acum isprava e deja facuta si suportam consecintele.Pe de alta parte nici nu exista vreo posibilitate prin care sa fie remediata ac situatie.Exista o strada centrala pe doua benzi,parcari pe de o parte si alta si doua siruri de blocurile,tot de o parte si de alta.Avem acte.cadastru,etc la locurile de parcare.
Locuim intr un complex rezidential relativ nou,pe Prel Ghencea.
Ati putea incerca si cu o sesizare privind amplasarea parcarii la Directia de sanatate publica si la Agentia de protectie a mediului.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
ibn, utilizator
Am facut o deja si m a contactat chiar acum de dimineata,de la DSP.Tot azi meg sa depun si o reclamatie la Politia Locala,asa acum am fost indrumata de Primaria Sector 6 pe care de asemenea i am contactat pe FB. .In plus,vreau sa fac un grup Whats app cu toti cei care sunt in ac situatie,locatari in acelas complex si sa sa ne unim fortele.In fond este dreptul nostru la a respira aer neviciat in propriile apartamente.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
PGhencea, utilizator

Alte discuții în legătură

Loc parcare fata blocului crisadi crisadi M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Nerespectat proiect constructie. primaria o va darama sau va da amenzi? adriana2011 adriana2011 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou de 3 etaje. Constructia era proiectata pentru 3 etaje , iar la subsol parcari. Dezvoltatorul a mai ... (vezi toată discuția)