avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez de 10 ani la o firma de jocuri de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez de 10 ani la o firma de jocuri de noroc, astazi ...

Buna ziua! Lucrez de 10 ani la o firma de jocuri de noroc, astazi 16.08 sunt instiintata ca incepand de la 01.09 imi inceteaza activitatea.
Motiv: " nu imi vine bine camasa"
Va rog, sa ma ajutati cu un sfat, cum trebuie sa procedez in aceasta situatie, deoarece ma simt neindreptatita. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 17 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Chiar dacă pare, angajatorul dvs. nu poate fi într-atât de idiot încât să treacă acest motiv pe decizia de concediere. Dacă între timp aflații detalii sau, dacă nu, după ce o primiți reveniți pe forum. O concediere ilegală poate fi contestată cu succes în instanță:

Art. 80. [efectele anularii concedierii cu privire la salariat]
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanța va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
[ link extern ]

Ce puteți face acum e doar să vă vedeți de treabă și să nu semnați nimic fără să fiți sigură că ați înțeles ce cuprinde hârtia respectivă - să nu fie demisie, vreun angajament de plată etc.

Citiți aceste articole, vă sunt de folos ca să înțelegeți atât ce drepturi aveți, cât și ce obligații are angajatorul dvs.:
www.avocatnet.ro/articol_549...
www.avocatnet.ro/articol_551...
www.avocatnet.ro/articol_551...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In nici un caz sa nu va lasati convinsă sa va semnati demisia.Sa va desfacă contractul de munca,să va comunice o decizie motivata si apoi va adresati unui av pt a o contesta.
După comunicarea deciziei de concediere, o puteți contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost pana azi in medical si am aflat tot azi ca ... Pacy Pacy Buna ziua! Am fost pana azi in medical si am aflat tot azi ca in acest timp sa desfintat postul meu, desi au lipsa personal! Firma dupa 7 ani de munca imi ... (vezi toată discuția)
Concediere abuzivă? sunt pus să-mi scriu demisia Paveloni1981 Paveloni1981 Buna cine poate sa ma ajute cu un raspuns....am fost sunat de sef ca ma da afara de la munca...si ca ar fi ok ca eu cand revin din medical sa imi semnez ... (vezi toată discuția)