avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare credit imobil cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare credit imobil cu uzufruct viager

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament prin credit ipotecar, problema este ca apartamentul are nud proprietar, dar si uzufructuar.
Poate sa imi aprobe banca creditul daca se face Declaratie de renuntare la uzufruct prin notar? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:52, 16 August 2022
Da, daca renunta uzufructuarul la dreptul sau, ramane liber de sarcini, nudul devine plin proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - renuntare BenjaminK BenjaminK Buna ziua! Este posibil ca proprietarul unui apartament pe care doresc sa il achizitionez, sa renunte la uzufructul viager si in alta modalitate decat prin ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare sau schimb nuda proprietar cu uzufruct viager Alex31Mihai Alex31Mihai Buna ziua. Ma intereseaza daca pot schimba nuda proprietate(EU),cu uzufruct viager....sau daca pot cumpara uzufructul.Cum se procedeaza ?...Mentionez ca ... (vezi toată discuția)