avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie Fratele a primit ca dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie Fratele a primit ca dar de nunta o casa construita de tată in ...

Fratele a primit ca dar de nunta o casa construita de tată in 1964.de atunci trăiește in casa,plătește impozite,are poziție la primăria localității.nu l- deranjat numeni.Acuma ar
dori sa o intabuleze .cum sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:34, 16 August 2022
Cum a primit casa?
Verbal, au încheiat vreun act la notar?

raluk0207 a scris:

Cum a primit casa?
Verbal, au încheiat vreun act la notar?

Nu a făcut nici un act,i a dat un teren și i a construit o casa pe teren are titlu de propr..obtinut după legea 18/1991. Dar de nunta.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
olga2011, utilizator
Cine are titlu? Tata sau fratele?

raluk0207 a scris:

Cine are titlu? Tata sau fratele?

Fratele a primit titlu de propr..dupa tata.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
olga2011, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai act de proprietate pe teren are deja (titlul)
Sa scoată de la Primarie certificat pentru atestarea posesiei (anexa 1) si proces verbal de identificare a imobilului (anexa 2), sa contacteze un topometrist pentru întocmirea documentației cadastrale și își poate intabula proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)
Legea 18 aiurelu36 aiurelu36 Tata a decedat in 2009,la varsta de 77ani,acum eu mama si frate-mi vrem sa facem acte pe casa construita de el in 1948,si pe terenul mostenit de tata de la ... (vezi toată discuția)