avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Sunt angajat cu contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ...

Buna seara. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi. Mai pot sa ma angajez cu contract de munca la alta firma cu norma de 4 ore pe zi? Adica sa fiu angajat cu 2 contracte la 2 firme diferite, de ex la una program de la 8 la 16 si cealalta de la 16 la 20. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 17 August 2022
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. un salariat are dreptul de a incheia un contract ... Furnică Denisia Furnică Denisia Buna seara. Un salariat are dreptul de a incheia un contract de munca cu 8 ore la o firma si 2 crt la firme diferite cu timp partial daca declara contractul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa ... ale2012 ale2012 Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa imi iau un job cu 4 ore cu contract? (vezi toată discuția)