avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul ...

Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul cumparator este sotul meu( cetatean strain) este nevoie la notar si de semnatura mea? Ne-au cerut si transcrierea certificatului de casatorie ,act care nu ne-a fost cerut niciodata pana in prezent. Precizez faptul ca precontractul a fost semnat doar de sotul meu. Va rog sa ma lamuriti cum trebuie procedat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:27, 18 August 2022
Da, e nevoie și de semnătura dvs.
Toate drepturile și obligațiile ce decurg din antecontract au fost dobândite ca bunuri comune, în timpul căsătoriei.
Și trebuie sa va transcrieti și certificatul de căsătorie.
Sunt 2 ani de zile de cand asteptam finalizarea proiectului si nimeni nu a pomenit de aceasta transcriere, ba dimpotriva mereu au acceptat certificatul strain. Acum cand trebuie semnat contractul ei mi-au cerut acest act care dupa bine stiti dureaza mult pana il obtin. Ii pot trage la raspundere pt ca au omis acest lucru sau cum pot proceda? Timpul trece si contractul are un termen. Multumesc
Nu, ca nu e treaba lor.
In mod normal, certificatul de căsătorie trebuia transcris la prima venire a dvs în România, după ce v-ati căsătorit în străinătate. Este o procedura care trebuia făcută oricum, independent de încheierea vreunui act juridic.
Toți cetățenii care se căsătoresc în alt stat își transcriu certificatul de căsătorie.
Vi s-a acceptat certificatul străin, din considerentul ca nu este obligatoriu ca un antecontract sa fie încheiat în forma autentica notarială, fiind doar o promisiune de vânzare.
La fel de valabil este un antecontract descarcat de pe internet. În plus, antecontractul nu transmite proprietatea.
Acum, ca se pune problema cesiunii antecontractului, la notar, este necesara recunoașterea căsătoriei și în România.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salve! m-am casatorit in italia cu cetatean strain dar nu am ... Alcor_Gea Alcor_Gea Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ... dragos.velicu dragos.velicu Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de ... (vezi toată discuția)