avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorita si divortata in Italia. Ce acte se ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorita si divortata in Italia. Ce acte se transcriu si unde?

Buna ziua,
M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în Romania. În anul 2010 am divorțat, tot în Italia. În urma căsătoriei nu au rezultat copii, am rămas cu numele de fată și nici nu am avut bunuri de împărțit. Acum as vrea să mă căsătoresc cu un alt italian, tot în Italia. Trebuie să transcriu atât căsătoria cât și hot. de divorț, având în vedere că nu mai am certificatul de căsătorie ? Ce trebuie să fac? Unde trebuie să mă duc să depun documentele ? Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:34, 13 Mai 2013
Documentele le depuneti la starea civila de la locul nasterii dvs.conf. art 78 din HG 64/2011.Problema este ca dureaza unde va la 1 luna pana vine aprobarea de la DEPABD Bucuresti. Solicitati din Italia un alt certificat de casatorie pentru ca fara acesta nu puteti sa va transcrieti in tara certificatul. Puteati solicita inscrierea casatoriei la ambasada sau consulat, nu inteleg de ce nu ati facut acest lucru pana in prezent. Aveti grija sa aveti certificatul de casatorie apostilat de prefectura din Italia si sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila de asemenea apostilata. Aveati termen 6 luni pentru transcriere iar dvs. o faceti dupa 12 ani , deci sunteti pasibila de amenda intre 100-200 lei. Problema esta ca daca in urma casatoriei ar fi trebuit sa va schimbati actul de identitate pe motivul ca ati trecut pe numele sotului sunteti din nou pasibila de amenda de aceasta data la evidenta persoanelor, aici este mai lesne intre 40-80 lei. Daca insa ati ramas pe numele dvs. in urma casatoriei e ok, numai sa aveti actul de identitate in perioada de valabilitate. Pentru o noua casatorie trebuie sa solicitati tot de la locul nasterii o adeverinta de cutuma, anexa 9, in care trebuie sa aveti inscrise mentiunile de casatorie si de divort, pe care de asemenea o apostilati, insa de aceasta data la prefectura din Romania. Aveti nevoie si de certif. de nastere, tot apostilat. puteti sa solicitati certif. de nastere cu mentiuni.
Mii de scuze....Am uitat sa specific ca am act de identitate italian dar am si cartea de identitate romaneasca in termen de valabilitate.Nu am trecut pe numele fostului sot, port numele de fata atat in actul strain cat si in cel romanesc.
Multumesc frumos
E bine, atunci nu aveti decat sa solicitati transcrierea si inregistrarea divortului la st.civ. de la locul dvs. de nastere. Veti da declaratii cu privire la nume. Mare atentie insa ca italienii au obiceiul de a va elibera copii legalizate si nu sentinta in original ramasa definitiva si irevocabila. Insistati sa primiti sentinta in original, altfel cei de la Bucuresti nu vor aviza inregistrarea.
Multumesc tare mult , justitiarul711 !!!
:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)