avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie și divorț în străinătate, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie și divorț în străinătate, înregistrată doar ...

Căsătorie și divorț în străinătate, înregistrată doar căsătoria prin ambasada României din statul respectiv, căsătoria nu apare în starea civila de la domiciliul căsătoriților așa că nu au de unde să știe că sunt sau nu căsătoriți. Da, se face recunoașterea divorțului, dar nu te informează nimeni. Acum întreb : Ești sau nu căsătorit în România pe aceasta perioadă până la recunoașterea divortului?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:25, 2 Octombrie 2022
Esti. Atata timp cat esti in posesia unui certificat romanesc de casatorie e clar ca esti casatorit. Iar daca nu figurezi in Registrul National nu iti ramane decat sa formulezi o cerere la serviciu de evidenta persoanelor de la locul de domiciliu pentru a fi inregistrat. Pana la recunoasterea sentintei de divort esti luat ca fiind casatorit in fata autoritatilor romane. Dupa inscrierea divortului pe actul de casatorie care se afla in pastrarea Primariei Sector 1 Bucuresti te poti considera divortat. Daca recunoasterea divortului a fost facuta aceasta trebuie sa figureze inscrisa pe marginea actului de casatorie romanesc. Daca nu este la fel faceti o cerere insotita de documentele doveditoare prin care solicitati inscrierea. Aveti aceasta obligatie legala.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2022
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea hotararii de divort fabula fabula Doresc sa ma lamuresc cu privire la urmatoarea situatie: M-am casatorit in anii 70 in Olanda. In 1991 am divortat iar in 1997 am revenit in Romania. La ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)