avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ! Locuiesc intr-un bloc nou dat în folosință ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ! Locuiesc intr-un bloc nou dat în folosință în ianuarie ...

Bună ! Locuiesc intr-un bloc nou dat în folosință în ianuarie 2021. La începutul anului 2023 o vecina care are casa pe diagonala cu blocul a făcu cerere sa își instaleze curent electric ; cei de la electrica o conectează din rețeaua blocului și i au pus carcasa pt contoar în scara blocului nostru. Noi proprietarii nu am știut nimic și nici nu suntem de acord. Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 21:11, 30 August 2023
Cu ce va deranjează`? Nu puteți face nimic, dacă nu vă afectează cu nimic.
Nu dorim contorul vecinului în proprietatea noastră.


Mariamaria4321 a scris:


Noi proprietarii nu am știut nimic și nici nu suntem de acord.


Precizati ca racoradrea la infrastructura electrica a fost realizata cu carcasa in scara blocului-respectiv in parte comuna condominiu
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Eventual asociatia de proprietari poate solicita furnizorului de energie electrica incheirea de contract de inchiriere pentru caseta instalata in partea comuna de condominiu
Acea firida unde sunt instalati contorii, nu e proprietatea dvs., ci a distribuitorului de energie. Dacă asa s-a dat soluția tehnica pentru ATR, asa se va face.

Mariamaria4321 a scris:

Nu dorim contorul vecinului în proprietatea noastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani firma reabilitare anaoi75 anaoi75 Buna seara, Suntem in reabilitare si evident ca s-a consumat energie electrica. Multa! La regularizare fact fiscala (ff) a indicat o suma de 3145 ron/ sc1 ... (vezi toată discuția)