avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o nelămurire care trebuie discutată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o nelămurire care trebuie discutată în punct ...

Buna ziua. Mă numesc Cezar
Am o nelămurire care trebuie discutată în punct de vedere legal

Am 21 de ani, și am pe cineva, un băiat, care abia a împlinit 19, major, buletinul in curs de schimbare, și dorește să părăsească casa părinților, și să se mute cu mine, fiind iubitul sau
Fiind major, bănuiesc că are tot dreptul să plece, dar părinții îl forțează să rămână, îl amenința cu moartea constant daca pleacă, îl agresează (iau cioblit și un dinte. Nu știu dacă se pune că dovada), și vor să-i înghețe anul școlar pentru că au aflat de relația noastră.
Urma să locuim la o gazda și să ne urmam amundoi facultatea și respectiv liceul (el e in clasa a 12-a) cu tot cu locuri de munca dar în momentul de față, nu prea pare posibil.

Va rog frumos, puteți să-mi spuneți ce măsuri pot fi luate ca el să poată pleca liniștit, și să se debaraseze complet de familie ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
Cezar2000c, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 24 August 2022
Ce masuri sa ia? Sa isi faca bagajul si sa plece. Parintii nunau cum sa ii inghete qnul scolar.
Carte de identitate isi poate face provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă.... Izi_27 Izi_27 Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă (nu se mai înțelege cu părinți ei) și să se mute împreună cu iubitul ei care este major. ... (vezi toată discuția)
Buna seara! o prietena de a mea are. 15 ani, și ar vrea sa se ... Laurențiu1619 Laurențiu1619 Buna seara! O prietena de a mea are. 15 ani, și ar vrea sa se mute cu iubitul ei, dar ai ei nu prea sunt de acord... Oare daca s-ar muta împreună și ea nu ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa plec cu iubitul meu! dixii dixii Buna ziua! Ma numesc Denisa si am varsta de 16 ani si relatiile mele cu parintii mei nu sunt in tocmai chiar cum ar trebui sa fie...certuri in fiecare zii iar ... (vezi toată discuția)