avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare cota redusa 5% TVA reviste, manuale, carti cu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare cota redusa 5% TVA reviste, manuale, carti cu cod ISBN/ISSN

Suntem o tipografie care tiparim printre altele carti, reviste, manuale cu cod ISBN/ISSN pentru clientii nostri.
In sensul art.291(3) CF, pentru a aplica cota redusa de 5%, cum justificam/documentam in fata organului cele 2 conditii:
- daca pentru "in principal sau exclusiv publicitatii" solicitam clientului (responsabil de continut, o declartie pe propria raspundere conform careia continutul tipariturii nu contine mai mult de 50% publicitate
- pentru dovedirea codului ISBN/ISSN, este suficienta inscrierea codului pe factura, sau ar trebui solicitata de la client/biblioteca nationala recipisa/dovada/adresa conform careia publicatia respectiva are acel cod ISBN/ISSN mentionat pe factura?
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cota de tva la tiparire brosuri monica_foica monica_foica Tiparirii si furnizarii celor tiparite se aplica cota de tva de 5%? (vezi toată discuția)
Tva tipografii krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, ce cota de TVA se aplica de catre tipografii, pentru tiparirea unei carti care are numar ISBN? Va multumesc (vezi toată discuția)
Tva pentru vanzare carte in format electronic crisandr crisandr As dori sa stiu daca se percepe TVA respectiv ce procent din pretul final in cazul in care doresc sa vand carti in format electronic pe un site web propriu. Nu ... (vezi toată discuția)