avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru vanzare carte in format electronic
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru vanzare carte in format electronic

As dori sa stiu daca se percepe TVA respectiv ce procent din pretul final in cazul in care doresc sa vand carti in format electronic pe un site web propriu. Nu am vazut ca aceasta varianta sa intre la vreun articol in legislatie ori poate nu ma pricep eu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crisandr , utilizator 23:30, 5 August 2010
cota este de 24%, intrucat operatiunea este considerata un serviciu, conform reglementarilor europene.

norme de aplicare ale codului fiscal
Cota redusă de 9% prevăzută la art. 140 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal se aplică pentru livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, inclusiv pentru cele înregistrate pe suport electromagnetic sau pe alte tipuri de suporturi. Cărţile şi manualele şcolare sunt tipăriturile care au cod ISBN, indiferent de suportul pe care sunt livrate. Ziarele şi revistele sunt orice tipărituri care au cod ISSN, indiferent de suportul pe care sunt livrate. Nu se aplică cota redusă a taxei pe valoarea adăugată pentru livrarea de cărţi, ziare şi reviste care sunt destinate în principal sau exclusiv publicităţii. Prin în principal se înţelege că mai mult de jumătate din conţinutul cărţii, ziarului sau revistei este destinat publicităţii. De asemenea, nu se aplică cota redusă a taxei pentru livrarea de cărţi, ziare şi reviste, în cazul în care acestea sunt furnizate pe cale electronică, operaţiunile fiind considerate prestări de servicii conform art. 11 din Regulamentul Consiliului nr. 1.777/2005 de stabilire a măsurilor de punere în aplicare a Directivei 77/388/CEE privind sistemul comun privind taxa pe valoarea adăugată.
Multumesc mult pentru raspuns. Mi-a fost suficient ca sa inteleg, ca outsider, ca educarea/culturalizarea de la distanta (vanzare on-line) inseamna prestare de servicii (lucru fals) desi este acelasi lucru cu a educa prin posta sau a vinde in librarie de vreme ce e aceeasi carte vanduta. Ar inseamna deci ca doar trimitand cartea prin posta pot beneficia de un TVA mai mic si implicit un cost mai mic de suportat de catre client dar si in acest caz clientul va trebui sa suporte transportul si tot acolo ajunge daca nu chiar mai rau. Si adaugand si impozitul care trebuie virat la Stat, inseamna ca nu merita efortul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de tva la tiparire brosuri monica_foica monica_foica Tiparirii si furnizarii celor tiparite se aplica cota de tva de 5%? (vezi toată discuția)
Aplicare cota redusa 5% tva reviste, manuale, carti cu cod isbn/issn daniel@masterprint.ro daniel@masterprint.ro Suntem o tipografie care tiparim printre altele carti, reviste, manuale cu cod ISBN/ISSN pentru clientii nostri. In sensul art.291(3) CF, pentru a aplica cota ... (vezi toată discuția)
Tva tipografii krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, ce cota de TVA se aplica de catre tipografii, pentru tiparirea unei carti care are numar ISBN? Va multumesc (vezi toată discuția)