avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contract de novatie cu privire la contract de leasing- ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contract de novatie cu privire la contract de leasing- Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care achizitioneaza in ...

Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care achizitioneaza in anul 2018 ,printr-un leasing financiar un utilaj . Nu mai poate plati ratele si incheie un contract de novatie in anul 2022 cu o firma care preia leasingul. Totodata incheie si un contract de fideiusiune cu firma de leasing prin care garanteaza derularea contractului de novatie. Acum, intrebarea: Firma a dedus tva pentru ratele platite pana la momentul incheierii contractului de novatie. Care sunt obligatiile pe line de tva ?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:41, 27 August 2022
Nu sunt , pt ca a dedus si a folosit in timpul acesta util;ajul pt obtinerea de venituri taxabile. Deci nu trebuie ajustarea de taxa (TVA)
Nu sunt , pt ca a dedus si a folosit in timpul acesta util;ajul pt obtinerea de venituri taxabile. Deci nu trebuie ajustarea de taxa (TVA)
Multumesc frumos! Dar mai am o intrebare , utilajul era inregistrat la mijloace fixe , scoaterea din gestiune se face pur si simplu? Mentionez ca este o intreprindere individuala.
da in baza contractului de novatie se scoate din evidenta I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva la casare autoturism ovidiumazilu ovidiumazilu Buna Societatea detine un autoturism neamortizat integral. A fost avariat si am incasat dauna totala de la societatea de asigurare. In luna casarii se ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva georgika_1508 georgika_1508 Buna seara! Am un imobil achizitionat in anul 2003, cu tva dedus integral la achizitie si un auto in leasing din 2007, care se incheie in 2012. Pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Tva almajan almajan Buna ziua, sunt economist la o firma platitoare de tva.Conform noilor modificari din codul fiscal se indeplinesc conditiile pentru a trece firma la neplatitori ... (vezi toată discuția)