Va cer sfatul intr-o speta mai ciudata din Dreptul Familiei, mai precis cu privire la materia divortului.
I. Doamna X si domnul Y sunt casatoriti, iar domnul Y doreste sa divorteze.
II. Doamna X nu a dat nici un motiv dupa litera legii pentru divort (deci nu se poate vorbi de vina doamnei X) si nici nu vrea sa coopereze in nici un fel cu domnul Y in vederea actiunii de divort (unul dintre cauzele pentru care un nu poate fi vorba de un divort de comun acord) -- simplu zis nu doreste nici macar sa discuta despre divort.
1. Cum se poate proceda intr-o asemenea situatie?
2. Ce poate face domnul Y pentru a divorta (ce ar zice un avocat, daca domnul Y apare in biroul lui si prezinta aceasta speta)?
3. Ce poate face doamna X pentru a impiedica divortul (ce ar zice un avocat, daca doamna X apare in biroul lui cu o citatie pentru divort, enuntand, ca nu dansa nu vrea sa sa divorteze)?
Bineinteles ca nimeni nu e fara pacat, dar pacatul trebuie sa fie destul de mare, incat judecatorul sa-l accepte ca movit temeinic pentru divort.
Dupa cate am observat eu, probabil este vorba de o nepotrivire de caracter descoperita cam tarziu (sau o nepotrivire, care s-a format cu timp). Cei doi se calca pur si simplu pe nervi ... Numai ca asa ceva probabil nu poate sa apare intr-o cerere de divort cu titlu de motiv.
Daca sunteti dl. Y mergeti la un avocat si, cu toata opunerea sotiei X la divort, veti obtine divortul. In caz contrar, nu ati gasit avocatul potrivit...
Nimic nu este imposibil...;)
Divort
diana2007
Am problema si va cer ajutorul: Dup o casatorie de 20 ani, doamna x doreste sa intenteze divort. Nu au bunuri dobandite in urma casatoriei(au avut un ... (vezi toată discuția)
Divort
berciumihaela
buna ziua,
am si eu o intrebare legata de un divort:daca la un divort se prezinta decat una din persoane ce se intampla?si a doua intrebare este:daca se ... (vezi toată discuția)