avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a ...

Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a declarat ca fiind accident in timpul liber. Are interventie chirurgicala cu concediu medical timp de 2 luni. Ce drepturi salariale are el acum, in conditiile in care, seful ii va acorda doar ce i se cuvine "legal" in baza a ceea ce a declarat, adica accident in timpul lui liber? Rog din suflet pe cine este online si are idee, daca imi puteti raspunde
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 1 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A facut un "bine" si s-a ales cu raul, vechea zicala. Cand nu respecti legea, legea nu te apara. Iar despre declaratia in fals........ Acum patronul de RO achita ceva, sau se face ca nu pricepe......
In urma sesizarii ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, angajatorul va primi dispozitie scrisa pentru cercetare eveniment. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale, evenimentul produs se poate incadra ca accident de munca.
Daca firma va inregistra AM, lucratorul va beneficia de drepturile asiguratilor in conditiile Legii nr. 346/ 2002 republicata, -art.18 Asigurații sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale au dreptul la următoarele prestații și servicii:
a) reabilitare medicală și recuperarea capacității de muncă;
b) reabilitare și reconversie profesională;
c) indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizație pentru trecerea temporară în alt loc de muncă și indemnizație pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensații pentru atingerea integrității;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
h) pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
i) pensie de urmaș în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cât timp se declară accidentul de munca? Stef93 Stef93 Buna ziua ! In 18 septembrie am avut un accident la munca pe care nu l-am declarat.Cei de la firma mi-au tot zis sa nu declar că le fac lor rau si ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in timpul seviciului bună ziua, am suferit ... amaogrean81 amaogrean81 Accident de munca in timpul seviciului Bună ziua, am suferit un accident de muncă, în timp ce mă deplasam la o alta firmă pentru a îndeplini obligatii ... (vezi toată discuția)