avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, In urma unui proces de mostenire, eu si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, In urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu ...

Buna ziua,
In urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu am devenit proprietari pe cateva loturi de teren extravilan (ca mostenitori ai mamei).
In timpul procesului, primaria a facut cadastru pe aceste loturi iar cartea funciara a fost deschisa si este pe numele mamei, conform titlului de proprietate.
Hotararea judecatoreasca nu contine si nr. cartii funciare, ci doar suprafetele si vecinatatile acestor loturi.
La cererea mea, adresata OCPI , de a modifica cartea funciara pe numele nostru, cei de la OCPI mi-au raspuns ca trebuie sa vin cu o hotarare judecatoreasca rectificata care sa contina nr. cartii funciare si nr cadastral, deoarece la data emiterii acesteia terenurile aveau cartea funciara deschisa.) cf legii 7/1996 art. 29(1) si art. 28(1).

Ce ar trebui sa fac eu in acest caz, sa deschid actiune judectoreasca sa cer rectificarea hotararii judecatoresti (sa chem in judecata pe toti mostenitorii - ceilalti, vreo 7-8 erau din partea sorei mamei si au primit loturile acesteia, titlujl de proprietate fiind pe numele mamei si sorei sale).


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:00, 31 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, ar trebui sa incepeti prin a face plangere impotriva refuzului, este calea cea mai rapida si mai simpla. Atentie la termen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu ... marian_badea marian_badea Buna ziua, In urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu am devenit proprietari pe cateva loturi de teren extravilan ( ca mostenitori ai mamei). In ... (vezi toată discuția)
Anulare cf teodora_felicia teodora_felicia Buna ziua! Sunt proprietar asupra unor terenuri inscrise in mai multe CF-uri, insa suprafetele nu sunt exacte, exista dubluri pentru aceeasi suprafata si nr. ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)