avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asociatie de proprietari

Cenzorul - proprietar din bloc, si-a dat demisia imediat dupa constituirea asociatiei. Nu i s-a facut inca contract de mandat. Daca cineva din bloc, proprietar, doreste sa preia aceasta functie, aceasta persoana trebuie votata de catre comitetul executiv si mandatata ulterior in adunarea generala. Dar daca se contracteaza o firma de cenzorat mai este necesar sa convocam adunarea generala?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 04:04, 31 August 2022

Articolul 53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
.......................................
k) mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori sau a altor angajați ori prestatori, în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului;
[ link extern ]
Incheierea raporturilor juridice de munca este atributul exclusiv al echipei manageriale a asociatiei de proprietari
Daca cenzorul a renuntat sa mai exrcite atributiile,nu se mai justifica incheierea de raport de munca
In cazul asociatiilor de proprietari pentru cenzor exxista 2 situatii distincte cenzor intern din cadrul proprietarilor din imobil sau cenzor extern persoana fizica sau juridica ,pentru fiecare caz in parte persoana trebuie sa indeplineasca anumite criterii profesionale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari Aqwerty12345 Aqwerty12345 Buna ziua! In baza noii legi 196/2018 privind asociatiile de proprietari, in cazul infiintari unei asociatii noi, adunarea generala a proprietarilor trebuie ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)