avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar ...

Buna ziua. Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar daca sotul reclamant nu l-a cerut, daca admite divortul, in vederea stabilirii domiciliului copilului minor? In caz concret: ambii soti locuiesc la aceeasi adresa la momentul divortului, neexistand separare in fapt. Art. 400 cv, lit. b) mentioneaza ca "nstanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei", dar daca nu exista decat o singura locuinta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se face doar dacă se cere și dacă se timbreaza acțiunea de partaj.
Locuinta nu are treaba cu partajul.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Instanta se poate pronunta numai pe ce s a cerut in proces,daca nimeni nu a cerut partajul evident ca se pronunta doar pe divort.
acest răspuns util
Procesul civil este guvernat de principiul disponibilitatii, ceea ce inseamna ca partile stabilesc cadrul procesual.

Locuinta stabilita a minorului inseamna langa mama sau langa tata, indiferent unde e adresa.
Multumesc pentru raspunsurile generale. Puteti raspunde si la intrebarea concreta? Daca ambii soti locuiesc la aceeasi adresa la momentul divortului, neexistand separare in fapt, ( Art. 400 cv, lit. b) mentioneaza ca "instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei"), dar daca nu exista decat o singura locuinta disponibila (cea comuna)? Presupunand ca nu sunt aplicabile situatii speciale (violenta, etc.).
Vi s a raspuns dar dvs nu intelegeti nici raspunsurile si nu apreciati nici timpul dedicat spre a va raspunde.

Acum veniti cu ceva nou - violenta. Pai daca nu dati toate amanuntele, nici raspunsurile nu va vor satisface pentru ca nu stiti ce si cum sa intrebati.

Plati consultanta unui avocat care sa va indrume exact in raport de situatia dvs particulara, sa desluseasca tot contextul relatiilor de familie si sa va ofere alternative.

Alte discuții în legătură

Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc ... catinf catinf Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc locuinţa minorului în procesul de divorţ. Unul din criteriile de punctaj indică un minus ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Custodie minor 3l3n@ 3l3n@ Divort de comun acord. Problema este ca avem un copil cu varsta sub un an, care este alaptat si amandoi dorim custodia. Ce prevede legea in astfel de cazuri? ... (vezi toată discuția)