avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar ...

Buna ziua. Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar daca sotul reclamant nu l-a cerut, daca admite divortul, in vederea stabilirii domiciliului copilului minor? In caz concret: ambii soti locuiesc la aceeasi adresa la momentul divortului, neexistand separare in fapt. Art. 400 cv, lit. b) mentioneaza ca "nstanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei", dar daca nu exista decat o singura locuinta?
Violența presupune alte mijloace legale de acțiune în justiție.
Trebuie ceva separat dacă exista violența și pericol pentru unul dintre soți.
Se poate ajunge la o evacuare pe un anumit termen.

Partajul este un proces separat și este de durată.

Pentru analiza de caz concreta trebuie mers la avocat deoarece și instanta judeca in concret și nu în general.
Multumesc. Am invocat violenta ca un contraexemplu, nu ca element nou in cazul meu. Doamna avocat a interpretat gresit textul meu. Voiam doar sa stiu daca instanta poate dispune acelasi domiciliu al minorului cu cel comun al parintilor divortati (chiar daca dispune ca acesta sta "cu mama" sau "cu tata") in situatia (concreta) in care nu exista alta locuinta diponibila, locuinta este adecvata, incapatoare si cu posibilitate de separatie (inclusiv intrari separate) si nu exista cazuri speciale de violenta, etc.. In cazul divortului la notar, am inteles ca acest lucru nu este posibil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate instanta de divort sa stabileasca partajul chiar daca sotul reclamant nu l-a cerut, daca admite divortul, in vederea stabilirii domiciliului copilului minor?

stabilirea locuintei copilului ( nu scrie domiciliu ), nu are legatura cu partajul, ala il faceti cand veti dori dvs.
locuinta copilului e la mama sau la tata, indiferent unde sta mama sau tata sau daca stau imreuna. acum stau impreuna, dar daca locuinta copilului e la mama si aceasta pleaca, pleaca cu el.
Se pare ca nu prea intelegeti si tot ii dati inainte cu un articol.Articolele mu se interpreteaza dupa ureche..Pt explicații amanunintite exista consultatii platite pe un forum nu face nimeni teoria chibritului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc ... catinf catinf Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc locuinţa minorului în procesul de divorţ. Unul din criteriile de punctaj indică un minus ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Custodie minor 3l3n@ 3l3n@ Divort de comun acord. Problema este ca avem un copil cu varsta sub un an, care este alaptat si amandoi dorim custodia. Ce prevede legea in astfel de cazuri? ... (vezi toată discuția)