avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Transfer între unități
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Transfer între unități

Buna ziua!

Astăzi caut îndrumare în acest loc pentru că trec printr-o situație dificilă. Fiica mea a susținut recent niște examene de diferența pentru a se transfera la un colegiu apropiat de școala unde a învățat până acum (un liceu tehnologic). Pentru a avea o viziune de ansamblu a modalităților de predare ale profesorilor, am cerut caiete de la cei mai buni copii din clasa unde voia să se transfere. Șocul meu a fost să văd că pentru limba latina, din spusele copiilor și din ceea ce am văzut în caiete, profesoara nici nu se prezenta la ore. Le dădea de conspectat sau ii lăsa liberi. În ziua examenului, aceeași profesoara a susținut examenele de diferența pentru limba latină. Comportamentul dumneaei a fost unul extrem de grotesc în momentul în care a auzit că se va face transferul de la un liceu tehnologic, chiar dacă toate condițiile erau împlinite.

Subiectele de examen au fost unele neconforme cu programa pentru clasa a IX-a, fiind mai degeaba specifice pentru clasa a X-a. Fiica mea tocmai ce terminase clasa a IX-a, motiv pentru care materia trebuia să fie strict pentru acea clasa. Din păcate nu a reușit să promoveze acel examen cu mențiunea că “mai avea nevoie de câteva sutimi”. Am cerut o reevaluare, însă nu ni s-a permis acest lucru. A promovat toate examenele cu 10, mai puțin pe acela.

Am cerut o soluție la secretariat, iar acela a fost “mergeți la doamna directoare cu o atenție și se rezolva”. Mi se pare aberant ca o instituție de învățământ să desfășoare examenele în asemenea fel. Dacă luam la întâmplare un elev din acea clasa, nu are habar de acea informație care s-a dat la examen, deci de ce e necesar să o știe o persoana care trebuie să se transfere?

Ca părinte, mi se rupe sufletul pentru ea știind cât efort a depus pentru a putea să învețe în sfârșit la profilul pe care și-l dorea. E umilitor ca regulamentul să se încalce doar dacă oferim atenții.

Vreo îndrumare? Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Educatie - inscriere la liceu - drepturi elev ikasve ikasve Buna ziua, In calitate de parinte ma confrunt cu urmatoarea problema: dupa evaluarea nationala baiatul poate sa intre la aceeasi unitate de invatamant ... (vezi toată discuția)
Transfer postliceala (clasa a xi-a) la liceu (clasa a xi-a) Sept Sept Fratele meu este in clasa a XI-a la un liceu profesional si vrea sa se transfere la un liceu teoretic, in clasa a XI-a. A fost refuzat, pe motiv ca nu poate ... (vezi toată discuția)