avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Trecere sotie in actul de proprietate al apartamentului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Trecere sotie in actul de proprietate al apartamentului

Se da urmatoarea situatie, in 2016 am achizitionat un apartament prin credit prima casa pe numele meu.
In 2018 m am casatorit cu sotia si am locuit in acest apartament, anul acesta dupa ce am strans impreuna o suma de bani am reusit sa rambursam integral creditul. In momentul de fata sint in punctul in care asteptam ridicare ipotecii de catre banca si min finantelor
Intrebarea este urmatoarea: exista vreo posibilitate prin care sa o trec si pe sotia mea pe actul de proprietate dar in acelasi timp inpozitul la apartament sa vina numai pe numele meu ( sunt scutit de plata impozitului deoarece sunt veteran al teatrelor de operatii) . Ma gandeam ca exista la notar vreo clauza prin care eu si sotia sa avem drepturi egale asupra apartamentul dar in acelasi timp cum am zis si mai sus impozitul sa fie numai pe numele meu, multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
Vali s, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 3 Septembrie 2022
Ori asa ori asa...combinat, nu se poate. Daca si sotia va fi proprietar, va plati impozit pe jumatate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia bani parinte - copil turistul-ro turistul-ro Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie. Acum 10 ani am achizitionat un apartament. Pentru achizitia lui am primit de la tatal sotiei o suma de bani. Acea ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Dacă mama era scutită de taxe și impozite era normal sa plătesc și eu la primărie? Vasile Apostu Vasile Apostu Bună ziua mă numesc Apostu Vasile locuiesc în Loc.Buhaiesti com.Vulturesti jud.Vaslui problema e următoarea am locuit din anul 2004 cu familia mea într-o ... (vezi toată discuția)