avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Un cetatean cu roman dubla cetatenie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Un cetatean cu roman dubla cetatenie (romana si americana), ...

Buna ziua.
Un cetatean cu roman dubla cetatenie (romana si americana), care este posesorul unui apartament mostenit in Romania doreste sa vanda acest apartament unui cetatean roman. Dupa verificarea tuturor actelor, un notar i-a spus ca trebuie sa aiba si un pasaport romanesc. Este legal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 12:57, 3 Septembrie 2022
Nu este obligatoriu decat prezentarea unui act de identitate in termen de valabilitate. Cum este permis atat cetatenilor straini prezentarea pasaportului la autentificarea actelor asa este permis si persoanelor cu dubla cetatenie sa prezinte un act de identitate cu care se legitimeaza. Cunosc notari mai profesionisti
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean cu dubla cetatenie Justitiarul71 Justitiarul71 Sunt un cetatean cu dubla cetatenie, romana si americana. La plecarea din America am uitat pasaportul romanesc acasa. Ajuns in Romania solicit eliberarea ... (vezi toată discuția)
Sant roman cu cetatenie americana,pot intra in tara numai cu ... Constantina13 Constantina13 sant roman cu cetatenie americana,pot intra in tara numai cu pasaport american? (vezi toată discuția)
Acte de identitate necesare pentru procuri de administrare imobile osberca osberca Buna ziua ! Intrebarea mea este: Pot notariatele din Romania elibera procuri de administrare imobil pe baza unui Pasaport strain? de exemplu in caz de dubla ... (vezi toată discuția)