avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum voi factura dupa ce devin platitor de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum voi factura dupa ce devin platitor de tva?

Buna dimineata!
Am un PFA neplatitor de TVA care presteaza servicii IT exclusiv pt. o companie din Anglia, pentru punctul fix din Insulele Caiman . In luna augusut depasesc cifra de afaceri de 300000 lei si ma inregistrez in septembrie platitor de TVA, Cum voi factura dupa ce devin platitor de TVA, ce mentiuni fac pe factura si daca TVA de la facturile de cumparari este deductibil?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:17, 6 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depasit plafonul de 300.000 lei in august , se va solocita inreg in scop de TVA de la anaf PANA IN 10.09.2022 SI INCEPAND ABIA CU 01.10.2022 veti fi platitor de TVA .

- se va factura fara TVA si dupa ce va inregistrati in scop de TVA , serviciile fiind neimpozabile in Romania dpdv al tva conform ART 278 ALIN2 din Codul fiscal .
Daca sunt achizitii in scopul activitatii dvs , TVA este deductibil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o companie din norvegia MarBRRO MarBRRO Buna ziua, Urmeaza sa intocmesc un contract cu o companie din Norvegia, pentru prestari servicii de management/inspectie, si vreau sa stiu daca facturile ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
O firma din romania ofera servicii it unei companii din israel. musoiu12 musoiu12 Buna ziua! Daca puteti va rog sa imi clarificati o nelamurire. O firma din Romania ofera servicii IT unei companii din Israel. Cum trebuie sa se procedeze ... (vezi toată discuția)